Bitcoin si criptomonezi: Parlamentul rus este in favoarea unei platforme crypto nationale

Interesul Rusiei pentru criptomonezi nu reprezinta o noutate pentru nimeni. Chiar din contra. Banca Rusiei confirma de altfel dorinta sa de a implementa un blockchain. Cu toate acestea, Douma, camera inferioara a Parlamentului Federatiei Ruse, cu sediul la Moscova, s-a exprimat in repetate randuri in favoarea criptomonezilor. Si de data aceasta, punctele de vedere ale conducatorilor Rusiei sunt destul de opuse. In joc: crearea unei platforme crypto nationale care nu face unanimitate.

Criptomonezi: un potential economic conform Rusiei

Conform zvonurilor din Rusia, Douma ar lucra la un proiect nou care vizeaza “crearea unui exchange criptografic national”. Parlamentul rus a tinut sa sublinieze in repetate randuri potentialul economic al actiunilor digitale. Sergey Altuhov, membru al Comitetului de politica economica a declarat ca nu are absolut niciun sens sa negam existenta criptomonezilor, problema este aceea ca ele circula intr-un flux larg in afara reglementarii de stat. Miliarde de ruble de retete fiscale pierdute pentru bugetul federal cu alte cuvinte.

O platforma crypto nationala: un subiect controversat

Reticenta cu privire la subiectul criptomonezi in Rusia este Banca Rusiei. Asta deoarece implementarea acestui schimb national ar veni cu modificari cu privire la legea in curs cu privire la adoptarea criptomonezilor in acord cu Ministerul Finantelor. In acest context economic si macroeconomic numerosi sunt cei care prefera sa fie mai degraba prevazatori, mai ales din cauza razboiului din Ucraina.

Citeste si:  George Soros ar putea investi în criptomonede

Criptomonezile ar fi pentru Rusia si pentru guvernul sau o modalitate de a ocoli unele sanctiuni internationale pe care si le-a atras din cauza razboiului. In aceeasi dinamica, Rusia s-ar apropia in egala masura de China pentru a lucra la implementarea unei monezi digitale indexata pe aur cu scopul de a putea face schimburi in mod liber si asta in ciuda numeroaselor restrictii impuse de NATO si Uniunea Europeana.

Sursa: https://journalducoin.com/actualites/bitcoin-cryptomonnaies-parlement-russe-faveur-plateforme-crypto-nationale/

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment