Se pare ca compania de rachete Elon Musk SpaceX solicita aproape 250 de milioane de dolari pentru finantare noua, la o evaluare de 36 de miliarde de dolari

SpaceX urmareste aproape 250 de milioane de dolari in finantare proaspata, la 220 de dolari pe actiune, la o evaluare de aproximativ 36 de miliarde de dolari, potrivit unui raport al Michael Sheetz al CNBC.

Aceasta miscare vine in conditiile in care compania aerospatiala Elon Musk inainteaza o mana de proiecte ambitioase. Marti, Engadget a raportat ca SpaceX intentioneaza sa trimita cetateni privati in spatiu inca din 2021.

SpaceX nu a raspuns imediat la o cerere de comentarii.

La inceputul acestei luni, Bloomberg a raportat ca directorul de functionare al SpaceX, Gwynne Shotwell, a declarat ca compania intentioneaza sa se opreasca si sa urmareasca o oferta publica initiala pentru afacerile sale de internet Starlink, care spera sa ofere servicii de internet printr-o retea de sateliti orbitand in spatiu.

Fondata in 2002, SpaceX a strans o finantare totala de 3,6 miliarde USD in ianuarie, potrivit PitchBook.

Cea mai recenta runda de finantare din ianuarie a strans 314 milioane dolari din ADM Ventures si Planul de pensii pentru profesorii din Ontario, evaluand compania la 33,4 miliarde USD, in crestere usoara fata de 33,09 miliarde dolari inaintea tranzactiei, potrivit PitchBook – si cu aproximativ 3 miliarde dolari mai putin decat raportat in februarie evaluare.

In ianuarie, SpaceX a lansat capsula sa speciala Crew Dragon deasupra rachetei sale Falcon 9 intr-un test crucial de siguranta pentru capsula. SpaceX intentioneaza sa foloseasca in cele din urma nava spatiala Crew Dragon pentru a trimite astronauti in spatiu.

Citeste si:  Ar trebui incurajata economisirea interna?

Crew Dragon este nava spatiala a companiei, construita pentru a acoperi astronautii NASA catre Statia Spatiala Internationala, precum si turistii spatiali privati in misiuni spatiale de mai multe zile. Agentia a acordat SpaceX peste 3,1 miliarde de dolari pentru a dezvolta capsula Crew Dragon de cand compania a castigat primul contract pentru capsula in 2014. In plus, Musk a spus ca SpaceX a cheltuit „sute de milioane de dolari” din fondurile proprii pentru a dezvolta echipajul Dragon.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment