Riscurile monedei digitale Bitcoin

In ultimul an ai auzit si tu vorbindu-se despre Bitcoin si potentialul sau profit financiar. Insa, sa investesti in Bictoin nu este un lucru care trebuie lasat la voia intamplarii: riscuri si fiscalitate, descopera tot ce trebuie sa stii inainte sa te lansezi in investirea in Bitcoin.

Riscurile legate de Bitcoin

Creata in 2009, Bitcoin este o moneda virtuala, cunoscuta si sub numele de criptomoneda care ne permite sa facem tranzactii online fara niciun intermediar, fara sa fim nevoiti sa apelam la un sistem bancar. Tranzactiile cu Bitcoin ii permit utilizatorului sa ramana anonim si se fac intr-un blockchain (registru virtual securizat).

Cu toate acestea, Bitcoin prezinta unele riscuri pe care nu trebuie sa le neglijam:

– Valoarea sa nu este recunoscuta de catre Guvern si de banci (spre deosebire de monezile clasice);

– Are o reputatie destul de rea: nu este o criptomoneda nici legala, nici incadrata de catre lege, utilizatorii de Bictoin nu sunt protejati de fraude (splare de bani, frauda fiscala), doar cei care isi fac o asigurare in prealabil.

– Valoarea cursului Bitcoin este fluctuanta si imprevizibila: Bitcoin, care nu depinde decat de oferta si de cererea utiliatorilor, nu are o valoare economica reala si aceasta isi poate schimba tendinta brusc (gapping, variatii ale cotatiei): in 2018 spre exemplu, Bitcoin a pierdut numai putin de 85%, cea mai mare pierdere inregistrata vreodata. Nici pandemia cu coronavirus nu a avut un efect pozitiv asupra Bursei.

Citeste si:  Bitcoin si criptomonezi: Parlamentul rus este in favoarea unei platforme crypto nationale

Este o idee buna sa investim in Bitcoin?

Investirea in Bictoin prezinta riscuri virtuale si juridice importante. Veniturile obtinute din investirea in criptomonezi sunt in egala masura supuse unui impozit. Cu toate acestea, poate reprezenta o investitie lucrativa si economica, deloc de neglijat intr-o moneda care ar putea fi reglata din punct de vedere juridic si virtual in cativa ani. Pentru moment, investitia in Bitcoin este un pariu riscant si necesita un minim de cunostinte si de experienta in privinta investitiilor, fiscalitatii si pietei financiare.

Sursa: https://www.mediacritik.com/quels-risques-bitcoin/

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment