Piața criptomonedelor, păgubită de hackeri

Platformele de tranzacționare online au avut în anul curent cele mai mari pierderi cauzate de acțiuni de fraudare ale sistemelor informatice digitale. Furturile de criptomonede au devenit o reală problemă, valoarea totală a pierderilor ajungând în primele nouă luni ale acestui an aproape de valoarea de 1 miliarde de dolari. Noile tehnologii le permit hackerilor să obțină sume importante de bani, în mod ilegal, prin fraudarea platformelor de tranzacții.

Statisticile oferite de către firma de securitate CipherTrace sunt unele îngrijorătoare. Doar într-o singură săptămână au fost pierdute monede virtuale în valoare totală de 42 de milioane de dolari, ceea ce reprezintă circa 15% din valoarea totală a pierderilor din anul 2017. Cu toate acestea, cel mai important tun dat de hackeri rămâne cel din luna ianuarie a acestui an, atunci când au reuşit să fure 850.000 de bitcoin, la vremea aceea în valoare de peste 450 de milioane de dolari.

Cauza acestor atacuri este reprezentată de expansiunea monedelor virtuale, în mod special a Bitcoin, dar şi de noile tehnologii de care hackeri dispun la momentul actual. În 2017, atunci când începea expansiunea Bitcoin, furturile au fost estimate la puțin peste 250 de milioane de dolari, sumă care a crescut în acest an cu 250%. Datele din raportul firmei de securitate CipherTrace arată faptul că înaintea lunii octombrie pierderile erau de 927 de milioane de dolari, astfel că se aşteapta ca spre finalul anului să fie depășită suma de 1.2 miliarde de dolari.

Citeste si:  Criptomonedele de viitor pentru investitii

Tot din raportul realizat de cei de la CipherTrace iese la iveală şi una dintre realele probleme cu care se confruntă industria criptomonedelor. În anumite țări, acolo unde nu există reglementări clare în privința spălării banilor, sume importante de bani au fost spălate prin intermediul unor case de schimb pentru criptomonede. Pentru a nu afecta imaginea caselor de schimb utilizate în tranzacționări, nu au fost făcute publice numele acestora. Cu toate acestea, se menționează faptul că este vorba de 20 dintre cele mai importante platforme de tranzacționare existente la momentul actual.

Numărul tot mai mare de monede virtuale şi creșterea constanță a valorii acestora confirmă un trend ascendent al criptomonedelor. Expansiunea se poate să continue, astfel că autoritățile, în lipsa unor planuri viabile, nu vor putea ține pasul cu hackerii, fiind de așteptat ca pierderile în anii ce vor urma să fie unele chiar mai mari.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment