Cum sa fii mai productiv

Uneori ne este destul de greu sa fim productivi. Oboseala acumulata, stresul zilnic ne poate face rapid sa ne pierdem eficienta. Din fericire exista cateva exercitii sau practici menite sa optimizeze productivitatea.

Iata deci cateva sfaturi pentru a fi mai productiv, diminuand totodata stresul si anxietatea provocate de pierderea de productivitate.

Somnul sau cum sa iti incarci bateriile

Orice sportiv de performanta iti va spune acest lucru, somnul este o faza extrem de importanta a vietii. Oboseala reprezinta principala cauza a pierderii productivitatii. Drept urmare trebuie sa te asiguri de faptul ca dormi bine. Un adult ar trebui sa doarma intre 6-8 ore pe noapte. Gaseste deci ora perfecta pentru a merge la culcare. Acorda-ti aceste ore de odihna, obligatorii pentru a-ti incarca bateriile.

Aeriseste-ti spiritul

Indiferent daca esti pe cont propriu sau daca esti angajatul unei companii trebuie sa stii cum sa iti aerisesti spiritul pentru a fi cat mai productiv mai apoi. Spiritul tau are nevoie nu doar de somn, are nevoie si de relaxare. Stresul este nefast pentru sanatate si pentru productivitate.

Imbunatateste-ti concentrarea prin jocuri si sport

Optimizarea perioadelor de productivitate merge mana in mana cu o capacitate prelungita de concentrare. La fel ca orice facultate sau competenta, se poate lucra, se poate imbunatati. Unii campioni precum campionii la poker, fotbal sau sport au dezvoltat astfel exercitii specifice pentru a-si spori capacitatea de concentrare. Chiar daca nu suntem sportivi la nivel inalt, practica unor jocuri si sporturi necesita o concentrare sporita. Dezvoltandu-ti aceasta competenta perioadele de productivitate vor fi mai lungi si pauzele mai scurte.

Citeste si:  Criza de sanatate si criza ucraineana: spre o noua paradigma a economiei politice in Europa?

Mentine o anumita rigoare

Un angajat caruia ii place sa fie productiv va fi constient de faptul ca trebuie sa fie si riguros. Productivitatea se lucreaza asemeni unei competente veritabile. Trebuie sa stii cand sa te opresti pentru a-ti aerisi spiritul. Cu timpul iti vei gasi propriul ritm pentru a profita din plin de productivitate.

Sursa: https://www.mediacritik.com/quelques-cles-booster-productivite/

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment