Parazăpezi acoperiş – de ce merită să le instalezi?

În perioada anotimpului rece, zăpada este o surpriză plăcuta, dar poate provoca şi daune costisitoare, fiind un potenţial pericol pentru o proprietate. De cele mai multe ori, acumulările de zăpadă pot afecta acoperişul, structura clădirii şi fundaţia şi pot provoca accidente grave soldate cu răni. Cea mai bună metodă pentru a reduce potenţialele pericole este instalarea de parazăpezi acoperiş.

Ce sunt parazăpezile de acoperiş

În timpul furtunilor din timpul iernii, pe acoperişurile caselor se poate strânge o cantitate mare de zăpadă. Pe măsură ce aceasta se topeşte, se formează un strat de apă între acoperiş şi stratul de zăpadă, care favorizează eliberarea şi căderea zăpezii în cantităţi mari, în momente neaşteptate. Zăpada care cade sub forma unor avalanşe de pe acoperişuri poate deteriora sau sparge acoperişurile, afectează bunurile din apropiere şi, cel mai important, poate provoca vătămări corporale grave.

Parazăpezile sunt dispozitive care se instalează pe acoperiş şi au rolul de a prinde şi distribui zăpada şi gheaţa. Dacă optezi pentru instalarea parazăpezilor, stratul de zăpadă de pe acoperiş se topeşte treptat, în loc să alunece de pe acoperiș. Instalarea de parazăpezi este foarte utilă în cazul acoperişurilor metalice, pentru că acestea oferă o suprafaţă cu frecare mică şi nu pot împiedica alunecarea zăpezii.

De ce este indicată instalarea de parazăpezi

Citeste si:  Cat costa scoala de soferi

Parazăpezile de acoperiş par un accesoriu util pentru o casă şi merită instalate. Iată câteva din beneficiile acestora:

  • Prevenirea căderii de zăpadă, ce poate duce la rănirea persoanelor și a animalelor – Una din cele mai grave consecinţe a căderilor de zăpadă de pe acoperiş este lezarea persoanelor. Acumulările de zăpadă ce cad de pe acoperiş sunt deseori foarte grele şi, în cazul în care o persoană sau un animal trece în acel moment prin zonă, aceștia ar putea fi grav răniți. În cazul în care în această situație se află o persoană străină, atunci proprietarul locuinței este responsabil pentru despăgubiri și plata daunelor.
  • Protecţia acoperişului pe termen lung – Când grămezi mari de zăpadă alunecă de pe acoperiş, pot apărea crăpături şi daune, care afectează integritatea structurală a acoperişului şi pot genera scurgeri şi infiltraţii dăunătoare clădirii. Aceste daune pot fi periculoase, iar reparaţiile pot fi costisitoare.
  • Prevenirea daunelor materiale – Acumulările mari de zăpadă de pe acoperiş pot provoca potenţiale daune, iar greutatea zăpezii poate distruge şi îndoi jgheaburile, îndepărtându-le de structura casei. De asemenea, căderea şi topirea zăpezii poate strica zona din jurul casei, ceea ce poate duce la inundarea fundaţiei.
  • Creșterea valorii locuinței – Pe viitor, dacă vei dori să vinzi casa, parazăpezile de pe acoperiş pot fi o caracteristică valoroasă şi se pot introduce în descriere. Este suficient să evidenţiezi cât de sigure şi eficiente sunt, cât şi modul în care noul proprietar va putea să economisească bani şi timp, pentru că nu va mai fi nevoie de instalarea acestora.
Citeste si:  Cat costa scoala de soferi

Stiluri şi tipuri de parazăpezi acoperiş

Există o mare varietate de stiluri, materiale şi forme de parazăpezi pentru acoperiş. Acestea pot fi fabricate din plastic sau din diverse metale, inclusiv cupru. Totodată, există o gamă largă de modele şi stiluri pentru fiecare tip de acoperiş, de la simplu la extravagant.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment