O afacere mica, cea de Scriitor Independent

Daca scrisul este hobby-ul tau, s-ar putea spune ca crearea unei afaceri, care iti  permite sa devi un scriitor independent, este o combinatie perfecta intre pasiune si afaceri.

Multi scriitori profesionisti încep cu indragire pentru cuvântul scris si nu folosesc neaparat aceasta abilitate pentru a trai. Dar odata ce ti se formeaza ideea de a initia o afacere de scriere, si te va lua în stapânire, vei observa ca exista o multime de beneficii pe care le poti experimenta. Poti face un trai din creativitatea ta.

Cea mai eficienta este scrierea de continut unicat pentru webmasterii de site-uri, pentru ca in prezent motoarele de cautare, impun continut creatie unica, pentru a putea ajunge in fruntea rezultatelor cautarii. Daca esti un bun scriitor si ai talent sa creezi continut unicat pentru orice nisa, ai putea sa faci din aceasta, o afacere destul de profitabila.

Retine ca un continut unicat pentru o anumita nisa in limba romana cu 450 cuvinte, costa in jurul a 50-70 ron. Desigur continut pertinent, la subiect si fara greseli gramaticale. Iar varianta in limba engleza depaseste 120 ron. Daca esti capabil sa creezi 2 continuturi pe zi, castigurile vor devenii chiar substantiale. Poti incepe sa lucrezi deja cu: freelancer.com, elance.com, fiverr.com, guru.com, crowdspring.com, freelancer.co.ro , etc…

Continutul scris in limba engleza este si mai valoros. Promovarea afacerii de scriere independenta, poate fi eficienta prin crearea unui site de prezentare a afacerii pe arie nationala, prin sistemul Adwords. Avantajul este ca acest sistem, poate aduce clienti din intreaga tara. Sau alta optiune, promovare pe arie de extindere mondiala prin limba engleza.

Citeste si:  Beneficiile firmei pentru stabilirea sediului social la avocat

Pro

  • Costurile de pornire sunt minime, necesita doar o conexiune la calculator si Internet.
  • Ai posibilitatea sa te dovedesti ca un expert pe un anumit subiect. Exista mai multe tipuri de scriere de continut, poti practica – scris on-line, print, vânzari copywriting, scris de prezentare, scriere creativa, scriere comunicate de presa etc…
  • Poti lucra la domiciliu dupa propriul tau program. Potentialul de câstig creste odata cu experienta ta.

Contra

Ca idei de afaceri mai mici, scriitorul independent are partea sa de probleme, care includ:

  • Poate fi dificil de a te diferentia într-o piata aglomerata de scriitori, insa nu e cazul in Romania. Multe comenzi de scriere sunt pe termen scurt.
  • Poate fi o provocare pentru a gasi de lucru consistent, mai ales atunci când esti la început.
  • Calitatea de scris trebuie sa fie exceptionala. Este posibil sa aveti de a face cu probleme de plagiat si drepturi de autor, în special cand copiezi si modifici cuvinte cu sinonime.
Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment