Motive pentru a începe să investești

Finanțele personale constau alături de economisire, din găsirea celor mai bune mijloace pentru creșterea veniturilor.

E adevărat, o strategie bine gândită de economisire își face simțite mult mai ușor efectele beneficie asupra bugetului tău personal, pentru că e mult mai predictibilă și la îndemâna ta. Îți trebuie doar voință.

Dacă vorbim de modalitățile de creștere a venitului atunci ne gândim la următoarele mijloace la care trebuie să lucrezi:

-creșterea salariului;
-obținerea de venituri din alte surse (chirii, marketing afiliat, un al doilea job, valorificarea unui hobby etc.);
-venituri din investiții.

Dacă termenul în sine de venit de investiții nu e destul de sexy pentru tine, încerc să îți dau o serie de motive pentru care ar trebui să începi să investești chiar acum:

Dobânzile la depozitele bancare se află în jurul a 1-2%. Ți se pare că poți să câștigi ceva ținând banii la bancă?

Din depozite bancare nu s-a îmbogățit nimeni, dar din investiția în acțiuni da, sunt multe cazuri de succes. Trebuie să ai răbdare să investești pe termen lung și să găsești companii interesante, aflate la început de drum.

Dobânda compusă lucrează cel mai bine pentru tine atunci când investești. Vei fi satisfăcut să vezi ce sume vei strângi dacă investești în mod constant.

Citeste si:  Investiții cu bani puțini

Uită-te la numărul salariaților și la cel al pensionarilor. Crezi că vor fi suficienți bani la buget ca să ai o pensie satisfăcătoare? Dacă nici acesta nu e un motiv de investiție, fixează-ți altă țintă: cumpărarea unei case, studii în străinătate, etc.

Pentru a investi nu trebuie să fii un as al finanțelor, de altfel nici nu trebuie să faci studii de specialitate sau să ai certificări în domeniul investițiilor. Există alternative pentru toată lumea, cele mai simple fiind fondurile de investiții.

Ar trebui să începi așadar să investești. Dacă nu o faci deja, probabil că ai unele rețineri pe care nu poți să le înțelegi nici chiar tu. Odată ce faci primul pas către investiții vei intra într-un domeniu care te va captiva. Vei descoperi că e mult mai simplu să câștigi din investiții, decât să alergi tot timpul după un job nou mai bine plătit.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment