McDonald’s isi va inlocui celebrii cartofi cu legume

Este o mica revolutie pe care clientii o vor intalni in restaurantele McDonald’s. Lantul de restaurante fast-food va oferi in curand, pentru cateva saptamani, legume in loc de cartofi.

Este o decizie cel putin indrazneata, ca sa spunem asa. McDonald’s a decis sa inlocuiasca celebrii sai cartofi cu cartofi prajiti vegetali incepand cu 7 martie anul viitor, informeaza Le Parisien, 26 februarie 2023. Vestea, care nu este inca oficiala, i-a lasat perplecsi pe unii francizati. „Abia astept sa vad fetele clientilor mei cand le voi spune ca nu mai sunt cartofi timp de trei saptamani! Este un produs emblematic pentru noi, e ca si cum ar disparea Big Mac”, se mira unul dintre ei. Aceasta schimbare nu se doreste a fi permanenta. Legumele ar trebui sa fie oferite doar pentru trei-patru saptamani.

Desi este pentru prima data cand McDonald’s introduce legume in meniul sau, nu este prima data cand lantul de fast-food inoveaza. Intervievat de Le Parisien, un specialist in domeniu a indicat ca „lanseaza aproximativ zece produse noi pe an. A testat deja diferite retete de cartofi („waffle”, „wavy fries”). Dar este pentru prima data cand introduce legume in meniu. Aceasta ultima gaselnita a McDonald’s va starni polemici fara indoiala.

Morcovi, sfecla si pastarnac

Eloi de la Celle, directorul de achizitii al McDonald’s, a povestit pentru cotidianul regional detaliile operatiunii: „Este o munca pe termen lung pe care am inceput-o in august 2021 pentru a conserva terenurile celor 25 de fermieri parteneri ai nostri. Dupa insamantarea din martie anul trecut, recoltarea s-a facut in octombrie, inainte de prelucrarea lor pentru lansare”. Legumele nu au fost alese la intamplare, confirma directorul: „Am testat douasprezece dintre ele pentru a selecta trei. Aveam nevoie de legume suficient de tari, dar cu un continut scazut de apa si care sa reziste la taiere.” McDonald’s a optat in cele din urma pentru morcovi, sfecla si pastarnac. O alegere care va da roade, potrivit directorului: „Combinatia dintre cele trei este destul de interesanta, morcovul usor dulce contrabalansand latura mai puternica a celorlalte.”

Citeste si:  Pareri despre creditul auto

Sursa: https://www.capital.fr/entreprises-marches/fast-food-mcdonalds-va-remplacer-ses-celebres-potatoes-par-des-legumes-1461385

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment