In ce investesc bogatii pe timp de criza

Multi investitori de rand considera in mod gresit ca perioadele de criza nu sunt propice pentru investitii. In realitate perioadele de criza sunt cele mai propice pentru investitii pentru aceia care dispun de capital.

De ce sunt perioadele de criza favorabile investitiilor?

Simplu, pentru ca acum preturile unor active scad foarte mult, exista pe piata foarte multi vanzatori afectati de criza, care au nevoie de lichiditati si vor sa vanda cu orice pret diverse marfuri.

Ce bogati stiu asta si profita de perioadele de criza pentru a-si mari portofoliul cu investitii mai mici. Chiar si asa nu toate investitiile sunt la fel de profitabile, in perioada de criza.

Nu tot ce este ieftin este si bun, nu are nicio logica sa investesti in actiuni la o companie aflata in pragul falimentului, pentru simplul fapt ca le vinde ieftin. Trebuie alese acele actiuni la companii care au perspective de viitor, chiar daca trec momentan prin perioade dificile.

Astfel de companii sunt in general cele care produc bunuri si servicii perene, care vor fi mereu cautate de consumatori (furnizori de energie electrica, combustibil, medicamente, alimentatie, etc.).

Daca aveti bani si va ganditi sa investiti in imobiliare, acum este momentul, preturile la imobiliare scad si vor mai scadea iar agricultura va fi un domeniu profitabil in viitor, nu este de mirare ca o multime de investitori straini cumpara masiv teren agricol in Romania, stiu ei ce stiu….

Citeste si:  Economisim sau câștigăm mai mult?

Energia alternativa e un alt domeniu de viitor spre care se indreapta investitiile celor bogati pe timp de criza. Dinu Patriciu, Gigi Becali, Daniel Umbrarescu si altii ca ei au investit deja in energia solara si alte forme alternative de energie.

Investitiile pe piata valutara pot aduce castiguri importante in aceasta perioada datorita fluctuatiilor zilnice foarte mari intre principalele valute tranzactionate. Insa acolo unde castigurile sunt mari, riscurile sunt la fel de mari. Este o piata sensibila, recomandata doar celor care inteleg mecanismele financiare si pot anticipa evenimentele.

Oameni bogati si puternici au ajuns unde sunt acum pentru ca au capacitatea sa vada in viitor, sa citeasca printre randuri si sa anticipeze miscarile pietei, pe cand investitorii de rand se orienteaza doar dupa parerile unor “specialisti” sau pur si simplu actioneaza instinctual, sub impulsul panicii.

Daca doriti sa va imbunatatiti situatia financiara, sa va schimbati optica despre viata si lume, va trebui sa invatat sa ganditi precum acea minoritate de oameni bogati si puternici, in jur de 20% din populatie, dar care concentreaza in mainile lor 80% din bani. Puteti incepe sa faceti asta citind cartea electronica “Secretele celor Bogati si Puternici“.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment