Idei de afaceri in agricultura

Idei de afaceri in agricultura in domenii privind zootehnia si culturile agricole sunt tot atat de variate ca si activitatile agricole pe care le implica. Unele idei de afaceri in agricultura sunt vechi de milenii dar la fel de actuale si azi, altele insa sunt mai noi si sunt generate de noile tendinte si situatii demografice, cum ar fi de exemplu cererea tot mai mare in zilele noastre de produse bio.

Iata mai jos cateva idei de afaceri in agricultura care va pot inspira, mai ales daca locuiti in mediul rural.

Fructe publicitare

Ceea ce la prima vedere poate parea o joaca de copii, este pentru unii fermieri din Occident o importanta sursa de venit. Merele din poza alaturata  nu sunt modificate genetic si nici nu sunt din vreun soi anume ci logo-urile de pe ele sunt facute intr-un mod ingenios dar simplu si fara tratare chimica.

Mai exact, cu o luna inainte de recoltare, se lipeste pe fiecare mar un abtibild decupat in forma dorita a fi imprimata pe fruct.

Cine cumpara asemenea fructe?

Multa lume, de la persoane fizice ce vor sa faca un cadou romantic (cum ar fi un mar cu o inimioara pe el) pana la companii interesate sa ofere cadouri simbolice, cu logo-ul firmei, angajatilor sau clientilor.

Citeste si:  Trei Idei de Afaceri pe Care le Poti Incepe de Maine

Lapte de iapa

Laptele de iapa este un aliment apreciat de nomazii stepelor din cele mai vechi timpuri. Chiar daca in cultura noastra nu este consumat, laptele de iapa are o multime de calitati terapeutice pentru bolile de stomac, ficat si piele, din acest motiv este foarte apreciat pe piata germana unde se vinde cu 10 euro litrul!

Este adevarat ca o iapa nu produce mai mult de 5 l de lapte pe zi.

Materiale neconventionale

Paiele si alte reziduuri agricole sunt folosite in special ca furaje insa mai poti fi folosite si sub forma de combustibil, biomasa dar si ca materiale de constructii! Un fermier din Germania face milioane de euro din paie, el le cumpara in forma bruta cu pretul de 60 euro la tona, le prelucreaza transformandu-le intr-un material neconventional de constructii pe care apoi il comercializeaza cu profit.

Tot din paie se mai pot face si brichete, un material combustibil din paie presate folosit la incalzirea locuintelor. Un asemenea utilaj costa in jur de 20 000 euro si poate fi transformat intr-o adevarata fabricuta de brichete.

Amenajarea de excursii tematice

Zonele rurale sunt spatii excelente pentru crearea de decoruri tematice, de exemplu recrearea unui sat neolitic sau a unuia medieval, o taverna cu specific unde se prepara meniuri si se folosesc tabieturi de acum 500 de ani, ma rog, exista o multime de idei in acest sens.

Citeste si:  Cresterea de prepelite – o idee de afaceri mai profitabila decat crezi

Astfel de idei de afaceri sunt la moda in vestul Europei si sunt foarte bine integrate in turismul rural, unele au chiar site-uri pe internet prin intermediul carora isi fac reclama si isi atrag clientii. In Romania aceasta piata este abia la inceput.

In fine, am putea continua discutia pe pagini intregi pentru ca exista o multime de idei de afaceri in agricultura, am dorit sa prezentam doar cateva dintre cele mai inedite insa merita amintite si cultivarea ciupercilor, cresterea caprelor (laptele de capra este cel mai sanatos lapte dintre cele cu care suntem noi obisnuiti pe piata romaneasca), agricultura bio, cultivarea fructelor de padure sau a plantelor medicinale si multe altele.

Insa despre acestea vom vorbi mai pe larg in alte articole din sectiunea “Afaceri Agricultura”.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment