Epidemia de coronavirus din China va afecta economia

Epidemia de coronavirus din China poate avea consecinte grave asupra economiei. Acest tip de virus poate infecta oamenii, animalele si pasarile. Se poate transmite cu mare usurinta de la o persoana la alta pe cale aeriana.  Trebuie sa mai stii ca nu exista tratament pentru aceasta boala si ca doctorii pot doar usura simptomele cu ajutorul medicamentelor. Descopera mai multe detalii pe ucoz.ro .

   Epidemia de coronavirus afecteaza si economia

In cazul in care se raspandeste panica, epidemia de coronavirus din China poate provoca consecinte grave economice in sectorul turistic.

„Cazurile precedente au arătat că închiderea aeroporturilor, anularea zborurilor şi închiderea frontierelor au deseori un impact economic mai mare decât epidemia propriu-zisă”, a declarat preşedintele WTTC, Gloria Guevara. Chiar dacă a recunoscut importanţa unei activări rapide a planurilor de urgenţă eficiente, Gloria Guevara a subliniat importanţa unei „comunicări rapide, precise şi transparente pentru a ţine sub control panica şi a atenua consecinţele economice negative” a declarat Consiliul Mondial al Turismului si Calatoriilor.

Grupurile hoteliere au fost nevoite sa ramburseze sumele platite de turistii care vor sa isi anuleze calatoriile in aceasta perioada in mai multe locuri din China. China este a patra cea mai populara destinatie din lume iar aceasta situatie o va afecta peste masura.

Epidemia a facut pana in prezent 26 de victime iar 830 de persoane sunt contaminate. Din acest total 177 de persoane sunt in stare grava. Printre aceste victime cea mai in varsta avea 89 de ani iar cea mai tanara victima avea doar 48 de ani. In cursul zilei de vineri peste 40 de milioane de persoane au fost blocate in zona Beijingului dar si in unele portiuni din Marele Zid.

Citeste si:  Cum sa iti planifici intr-un mod eficient cheltuielile

Orasul Beijing a ajuntat in cursul zilei de joi ca se vor anula festivitatile programate cu ocazia Anului Nou Chinezesc din cauza acestei epidemii.

Autoritatile chineze incearca sa previna raspandirea virusului deoarece acesta a ajuns deja intr-un alt oras, mai exact Huanggang. Autoritatile din Huanggang au inchis cinematografele, teatrele si cafenelele si s-a solicitat cetatenilor sa nu paraseasca localitatea.

Related Posts

Add Comment