Sfaturi utile de cumparare pentru criptocurrencies

Internetul abunda in nenumarate sfaturi cu privire la investitii, reguli si trucuri pentru tranzactionarea monedelor virtuale insa, adevarul este ca, nimeni din lume nu poate sa ne ofere o strategie completa pentru a obtine profit. Majoritatea criptopietelor sau pietelor normale sunt dinamice si imprevizibile. Nu trebuie sa ai incredere orbeasca atunci cand cineva incearca sa te convinga sa cumperi o anumita moneda. Trebuie sa faci propria ta cercetare. Dupa ce vei citi acest articol vei intelege mai bine acest proces de cripto-tranzactionare.

Incepe cu investitii mai mici. Prima regula de respectat pentru orice forma de tranzactionare sau investitie este aceea de a nu investi niciodata mai mult decat iti poti permite sa pierzi. Datorita faptului ca piata este extrem de volatila, fluctuatii mari pot avea loc in cateva zile sau chiar cateva minute.

Atunci cand te angajezi in tranzactionare de bitcoin trebuie sa acorzi mare atentie salturilor de tranzactionare. Un posibil scenariu este urmatorul : o multime de persoane depun o suma de bani in weekend careurmeaza sa fie creditate in conturile lor doar luni. In cazul in care un procent mare din aceste persoane cumpara foarte mult pe timp de zi, acest lucru poate provoca temporar o valoare mai mare a Bitcoin si a altor criptomonede.

Trebuie sa diversifici, sa iti raspandesti investitia. Prin diversificarea activelor in mai multe criptomonede, se poate scadea acest risc deoarece diferitele criptomonede au valori mari si valori scazute la momente diferite.

Citeste si:  Monezi virtuale de urmarit in 2021

Se pot examina si alte optiuni de investitii, precum aurul, argintul sau piata bursiera traditionala.

De asemenea, o idee buna este aceea sa nu iti raspandesti investitia in diferite active, ci sa le imparti in timp. Acest lucru inseamna ca nu cumperi sau vinzi toate deodata, ci faci acest lucru intr-o masura mai mica.

Nu trebuie sa iei decizii pripite. Tranzactionarea emotionala reprezinta de departe unul dintre cele mai grave lucruri pe care le poti face. Frica de a pierde ocazia (sau FOMO) poate reprezenta un adevarat ucigas silentios, mai ales cand vezi ca o moneda se ridica rapid si cumperi la un nivel inalt, dupa care se prabuseste si vinzi la o pierdere, in panica.

Rabdarea poate fi extrem de benefica, cu exceptia cazului in care ai un motiv bun (sustinut de propria cercetare) sa crezi ca este o buna oportunitate de a cumpara sau de a vinde.

Nu iti pierde calmul. Pe o piata atat de dinamica cum este cea a criptomonedelor, toata lumea poate sa faca rapid o greseala, chiar urmand fiecare sfat imaginabil din carte. Daca nu ai investit prea mult (ceea ce este primul lucru pe care nu ar trebui sa-l faci), eventualele pierderi nu ar trebui sa aiba un impact prea drastic asupra vietii tale. Ar trebui sa te uiti la fiecare profit sau pierdere ca o lectie care merge mai departe. Mergi pas cu pas. Ramai calm si fa comert!

Citeste si:  Bursă de tranzacționare de criptomonede, investigată de autorități
Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment