Despre avantajele unui împrumut online prin Credit Prime IFN – recenzie XCredit

Credit Prime este o instituție financiară nebancară extrem de populară în ultimii ani, cu un portofoliu impresionant de clienți. Compania se situează în Top 10 IFN-uri din România, conform XCredit.ro, fiind specializată în acordarea de credite rapide 100% online, de la un minim de 200 lei până la cel mult 10.000 lei.

Perioada maximă de rambursare a împrumuturilor Credit Prime este de 24 de luni, iar dobânda zilnică variază în funcție de suma împrumutată și perioada aleasă pentru rambursare.

De ce să optezi pentru un credit online de la Credit Prime?

Conform site-ului oficial XCredit, Credit Prime este o opțiune bună dacă ești în căutarea unui împrumut rapid, 100% online, pentru care îți dorești o perioadă de rambursare cât mai flexibilă. Spre deosebire de alte IFN-uri, Credit Prime îți pune la dispoziție o linie de credit în sumă de până la 10.000 lei, de unde poți retrage bani în orice moment cu posibilitatea de a rambursa creditul într-o perioadă de până la 24 de luni.

Avantajele liniei de credit oferite de Credit Prime:

 • Este un IFN care îți oferă un credit extrem de ușor, fără a-ți cere prea multe detalii.
 • Îți oferă posibilitatea de a încasa banii numerar, în contul bancar sau direct pe card.
 • Poți obține rapid până la 10.000 lei cu dobândă 0% pentru primele 30 de zile (se aplică exclusiv clienților noi).
 • Poți completa cererea de împrumut în mai puțin de 15 minute, în orice zi, inclusiv în weekend-uri sau în alte zile nelucrătoare.
 • Beneficiezi de transfer instant al banilor pe orice card Visa/MasterCard.
Citeste si:  Cat mai dureaza programul Prima Casa?

Dezavantaje:

 • Vârsta minimă de 22 de ani.
 • Durata contractuală fixă de 24 luni.

Care sunt condițiile pentru a aplica la Credit Prime?

Dacă ești client nou, este nevoie să te înregistrezi pe site accesând pagina oficială creditprime.ro. Asigură-te că ai la îndemână o copie scanată a cărţii tale de identitate.

Condițiile de eligibilitate pentru a obține un împrumut Credit Prime:

 • Să fii cetățean român cu vârsta de cel puțin 22 ani și să ai o carte de identitate valabilă.
 • Să faci dovada realizării unui venit constant lunar (salariu, pensie, PFA etc.).
 • Să poți furniza orice alt document care dovedește venituri permanente/periodice, dacă nu te încadrezi în cerințele punctului anterior.
 • Să ai un istoric bun de creditare, ceea ce presupune să fi accesat anterior un produs financiar, pe care să-l fi achitat fără a înregistra restanțe.
 • Să ai un cont bancar personal și un card atașat sau să te deplasezi la ghișeul unei sucursale BCR pentru a ridica suma de bani.
 • Scorul FICO de la Biroul de Credit nu costituie motiv de neaprobare a cererii.

Ce sumă poți împrumuta la Credit Prime și pe ce perioadă?

Suma pe care o poți primi de la Credit Prime este cuprinsă între 200 şi 10.000 lei, care se acordă pentru o perioadă fixă de 24 de luni. În funcție de veniturile realizate, precum și de istoricul tău de creditare în cadrul companiei, vei primi decizia privind suma pe care Credit Prime ţi-o poate acorda ca și împrumut.

Citeste si:  Legea dării în plată și prețul imobiliarelor

Suma împrumutată de la Credit Prime este practic o linie de credit în valoare de maxim 10.000 lei, pe care o vei avea tot timpul la dispoziție și din care poți retrage orice sumă, în orice moment. Vei plăti dobândă exclusiv pentru suma de bani utilizată din linia de credit.

Credit Prime încurajează creditarea responsabilă, recomandarea companiei fiind aceea de a nu împrumuta mai mult decât ai nevoie, pentru a evita îndatorarea excesivă.

Cât durează aprobarea împrumutului Credit Prime?

Credit Prime își promovează produsul de creditare rapidă sub sintagma ”Aprobare în 2 minute, transfer bani instant”. Cu toate acestea, este mai rezonabil să te aștepți ca aprobarea împrumutului să dureze câteva minute în ziele lucrătoare și ceva mai mult în zilele de weekend și sărbători legale.

Care este dobânda Credit Prime?

Conform unui exemplu reprezentativ furnizat de Credit Prime pe prima pagină a site-ului, pentru o linie de credit în valoare de 4.000 lei, dobânda anuală efectivă (DAE) este de 1.753,97%, respectiv suma de 10.110,10 lei.

Prin urmare, presupunând că ai încasat întreaga sumă din limita de credit imediat după încheierea contractului, pe care ai rambursat-o în 24 de luni prin plata lunară la scadență, suma totală de plată va fi de 14.110.10 lei.

Cu toate acestea, ai posibilitatea de a utiliza orice sumă din linia de credit, pe care o poți rambursa când vrei tu. Considerând că ai încasat suma de 4.000 lei, pe care o vei rambursa în 30 de zile, beneficiezi de dobândă 0% (dacă ești la primul împrumut).

Citeste si:  Va urma Programul Prima Casa 5?

Începând cu al doilea împrumut, pentru suma de 4.000 lei rambursată în 30 de zile vei avea de achitat o dobândă totală de 400 lei, ceea ce reprezintă o dobândă de numai 0,333%/zi adică 13,33 lei/zi.

Poți rambursa anticipat împrumutul Credit Prime?

Da. Îndiferent că ești la primul împrumut sau nu, Credit Prime îți oferă posibilitatea de a achita împrumutul în avans, fără niciun fel de costuri suplimentare.

Pentru a rambursa anticipat linia de credit, tot ce trebuie să faci este să înaintezi o solicitare în acest sens, prin email la info@creditprime.ro sau contactând telefonic Credit Prime la *7788 (număr cu tarif normal) sau, cel mai simplu, direct din contul tău personal de pe site. Ulterior, pentru finalizarea operațiunii de închidere a liniei de credit, va trebui să achiți suma totală pe care o datorezi la acea dată (creditul împrumutat + dobânda).

Important: te rugăm să verifici acuratețea informațiilor din acest articol pe site-ul oficial XCredit. Acestea pot suferi modificări, astfel că pot fi neactualizate la data când le citești.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment