Credite de nevoi personale: cum aplicăm şi care sunt cerințele de acordare?

Din cauza unei situații financiare nu tocmai grozave, foarte mulți oameni aleg să amâne sau să renunțe definitiv la anumite planuri de viitor. Tot din cauza fondurilor insuficiente, majoritatea oamenilor se neglijează şi uită să îşi ofere vacanțe sau chiar lucruri care deşi nu ar costa extrem de mult, pot fi considerate mofturi. Singura soluție viabilă este reprezentată de un împrumut realizat la o instituție bancară sau nebancară. Creditul de nevoi personale este o necunoscută pentru mulți, deşi anual zeci de mii de persoane optează pentru astfel de ajutoare financiare.

Cine poate obține un credit de nevoi personale?

Fiecare instituție are propriul regulament de acordare a creditelor, astfel că pentru a putea știi dacă sunteți sau nu eligibil pentru a solicita împrumutul, trebuie să consultați condițiile de finanțare. General obligatoriu este ca debitorul să fie cetățean român sau să dețină certificat de rezidență în România, în eventualitatea în care acesta nu are cetățenie română. Vârsta este un alt criteriu, împreună cu venitul minim lunar. În ceea ce primește vârsta la care se poate contracta un împrumut bancar, majoritatea băncilor sunt dispuse să finanțeze atât tineri, cât şi persoane aflate la pensie.

Sunt pensionar! Pot beneficia de un credit de nevoi personale?

În momentul actual, majoritatea băncilor, dar şi instituțiile nebancare, permit persoanelor aflate la pensie, cu vârsta de până la 75 de ani, să solicite un împrumut, cu condiții minime de acordare. Documentația necesară este minimă, iar timpul în care se acordă banii este unul scurt. În cazul pensionarilor, cerința de bază este ca pensia lor să fie de minim 500-700 de lei, suma fiind variabilă, în funcție de banca la care se va apela.

Citeste si:  Prima Casa doar in lei

Credit pentru persoanele cu contract de drepturi de autor.

Nu doar pensionarii sau cei cu carte de muncă pot beneficia de credite de nevoi personale, ci şi persoanele care prestează servicii în baza unui contract de drepturi de autor, cei care realizează venituri comerciale (prestare de servicii individuale), dar şi multe alte categorii de persoane cu venituri minime de peste 700-1000 de lei pe lună (venitul minim depinde de la o instituție bancară la o alta). Gama de venituri acceptate este una foarte largă, existând în prezent creditori care accepta inclusiv creditarea celor care pe lângă salariu obțin şi tichete de masă (atunci când venitul minim nu ar depăși, decât împreună cu valoarea tichetelor, venitul minim eligibil).

Care sunt documentele necesare?

Imediat ce v-ați decis asupra băncii la care urmează să solicitați împrumutul, trebuie să vă prezentați personal în unul dintre sediile instituției, pentru a completa o cerere pentru un credit de nevoi personale. Datorită legislației actuale, va fi nevoie de completarea şi a unui acord de prelucrare a datelor cu caracter personal. Aceste lucruri durează de regulă foarte puțin, iar anumite instituții permit completarea inclusiv pe internet a acestor date. Unele bănci solicită o copie după actul de identitate, iar în situații speciale pot fi solicitate acte suplimentare.

Citeste si:  Creditele nebancare obținute online: tot ce trebuie ştiut despre ele

Related Posts

Add Comment