Investitii – 4 idei

Investitiile reprezinta o activitate financiara mai usor de adus in discutie decat de realizat. Dificultatea consta cel mai adesea in alegerea investitiei de realizat. Iata cateva idei care te-ar pueta ajuta.

Vanzare si cumparare de aur

Simplul fapt de a evoca termenul de aur ne duce cu gandul la bogatie. Aurul se poate cumpara sub forma de lingouri de aur de 1,25 kilograme sau sub alta forma. Pentru a beneficia de castig in acest domeniu poti cumpara metalul pretios atunci cand valoarea sa este in scadere, in functie de valoarea unciei, principalul indicator al pretului sau. Revanzarea se va realiza atunci cand valoarea creste.

Investeste in asigurari de viata

Aceasta idee este pusa in practica de un numar mare de persoane. Investitia in asigurari de viata prezinta mai putine riscuri si ofera chiar si castiguri suplimentare.

Economiile, sub forma de investitie clasica

Chiar daca aceasta idee nu te incanta prea tare, nu este atat de riscanta ca celelalte prezentate mai sus. Ai garantia ca banii tai se afla in siguranta si nu exista riscul de a-i pierde. Poti dispune de fonduri in orice moment, daca intervine o urgenta financiara spre exemplu. Este solutia ideala daca nu iti place sa iti asumi riscuri mari.

Investeste in SCPI (societate de investitii imobiliare)

Aceste structuri ofera avantajul de a simplifica demersurile de investitie. Trebuie doar sa ceri sfatul unui consilier imobiliar sau al unui bancher care ar putea sa te ghideze in aceasta alegere.

Citeste si:  Top 10 ansambluri rezidentiale in Bucuresti si Ilfov

Particularitaea acestui tip de investitie este ca iti pui fondurile la dispozitia societatii care va face in asa fel incat banii tai sa fie fructificati prin intermediul celor mai bune mize in domeniul imobiliar. Riscul de a peirde este si in acest caz prezent si depinde de planul de investitie al companiei careia i-ai incredintat banii tai. Fii atent, fii vigilent si informeaza-te inainte de a face o investitie.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment