Cum deschizi o pizzerie. Sfaturi

Inainte de a te lansa in deschiderea unei pizzeria, iti propunem sa analizezi publicul tinta dupa care sa aplici metoda Marketing mix pentru a putea adapta pizzeria consumatorilor. O pizzerie este rentabila daca cifra de afaceri iti permite depasirea pragului de rentabilitate.

Rentabiliatea unei pizzeria depinde de mai multi factori, in special de tehnici, comerciale in special.

Exista numeroase demersuri administrative si variaza de la o forma sociala la alta. De mentionat este faptul ca nu ai nevoie de o diploma speciala pentru a deschide o pizzeria. Bugetul depinde in egala masura de numerosi factori.

In cele ce urmeaza ne vom axa asupra pasilor de urmat in deschiderea unei pizzerii.

Intai si intai vei alege tipul de afacere pe care doresti sa o deschizi. Va fi vorba despre un restaurant, un punct de vanzare sau un centru de livrare? Alegerea locatiei va fi cea mai dfiicila etapa. Pentru a-ti usura munca se poate inchiria sau achizitiona un spatiu care a fost folosit anterior in acelasi scop. Este mai usor decat sa pornesti de la zero un proces de amenajare intr-o locatie nou-nouta.

Asigura-te de faptul ca detii un capital necesar pentru a deschide propria pizzerie. Daca constati faptul ca nu ai posibilitatea de a-ti finanta de unul singur afacerea, poti cauta un partener cu care sa imparti costurile necesare deschiderii. Poti apela la un imprumut la banca sau sa incerci sa obtii o finantare europeana. Important este sa ai un plan de afaceri bine pus la punct. Un plan realist, cu obiective rezonabile, va dovedi ca afacerea ta are mari sanse de succes si intr-un final, afacerea iti va oferi banii de care ai nevoie.

Citeste si:  Emisiunile de obligatiuni corporative ating noi recorduri in SUA

Dotarile si echipamentele joaca un rol esential in calitatea produselor pe care le vei comercializa. Trebuie sa alegi cuptoare de calitate, le poti cumpara chiar si second-hand doar sa te asiguri de faptul ca sunt de calitate. Savoarea sortimentelor de pizza va fi garantata.

Urmeaza alcatuirea meniului. Aduna eventual un grup de prieteni su de rude, cunoscuti si intreaba-i care sunt preferintele culinare sau ce prefera din meniurile pizzeriilor concurente. Apoi, foloseste-te de imaginatie. Selecteaza sortimentele cele mai cerute de pizza dar si produse mai noi, inedite chiar, cu ajutorul carora sa reusesti sa te diferentizei pe piata.

Ploitica de preturi este un alt element important pe care va trebui sa il stabilesti din timp. Afla care sunt preturile unor produse similare oferite de concurenta. Pizza este un sortiment de mancare destul de ieftin, nu are un pret piperat, este un preparat care este accesibil tuturor categoriilor sociale. Drept urmare, va trebui sa incerci sa te aliniezi cu concurenta pentru a oferi preturi acceptabile.

Personalul este un alt element important. Chelneri amabili, bucatari priceputi, care sa asigure preparate delicioase si servire impecabila, un ambient prietenos, in care clientii sa revina mereu cu placere. Nu este o idee buna sa angajezi bucatari fara experienta si personal de servire nepoliticos deoarece efectul va fi unul opus.

Citeste si:  Cumperi sau stai cu chirie?

Trebuie sa te promovezi. Fluturasi, reclama online…tot ce este nevoie sa aduci clienti.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment