Cresterea de prepelite – o idee de afaceri mai profitabila decat crezi

Desi pare greu de crezut, o afacere cu prepelite este extrem de profitabila. Dar pentru a te convinge de asta trebuie sa ne uitam la avantajele de care le ofera. Iar acestea sunt nenumarata, insa o sa incercam sa facem o sinteza pentru a-ti dovedi cat de multi bani poti face daca alegi o astfel de idee de afaceri.

Sa incepem cu profitul, aspectul care ne intereseaza cel mai mult la o afacere. Pentru a incepe afacerea, va trebui sa achizitionezi sa zicem 1000 de oua de prepelita de incubat. Un astfel de ou costa in jur de 60 de bani, deci va trebui sa investesti pentru inceput 600 de lei.

Fiecare ou se va transforma apoi intr-o prepelita, care va face aproximativ 300 de oua, pe intreaga ei perioada de fertilitate, adica cca 10 luni pe an. Acestea pot fi vandute apoi cu 30 de bani bucata. Asadar, incasarile vor fi de 90,000 de lei (0,3 lei oul x 300 de oua x 1000 de prepelite), din care se scad cheltuielile cu hrana, apa, incubarea si asa mai departe si vei ramane cu un profit de aproximativ 60,000 de lei pe an.

Asadar, investitiile sunt minime, fara a exagera, afacerea in sine se poate demara cu doar 400-500 de euro. Nu va trebui sa faci un credit, ci doar sa economisesti cateva luni. Si merita, cand te gandesti la cati bani vei obtine. In plus, nu ai nevoie de experienta sau de cunostinte pentru a te ocupa de acest business. Tehnologia de crestere a acestor pasari nu e deloc complicat, ba dimpotriva.

Citeste si:  Uniunea bancara - putine raspunsuri de la Consiliul European

Mai mult, prepelitele nu sunt prea pretentioase, nu necesita prea multa mancare si sunt rezistente si ba chiar foarte productive. Iar cat despre spatiul unde le vei tine, ceea ce cu siguranta va fi grija de a ta, in special daca nu locuiesti la tara, trebuie sa stii ca nu e nevoie deloc de spatii foarte mari. Cele 1000 de prepelite pot fi tinute foarte simplu intr-o baterie cu etaje de numai 2 metri patrati.

Iar acum, sa vorbim despre beneficiile oului de prepelita si de ce el este atat de apreciat si de cautat pe piata. In primul rand, este un produs foarte sanatos. Comparativ cu oul de gaina, cel de prepelita are de 5 ori mai mult zinc, calciu, fie si potasiu, de 6 ori mai multa vitamina B5 si de 15 ori mai multa vitamina B15. Fiind atat de nutritiv si plin de vitamine si minerale, ajuta si la tratare anumitor boli, precum diabet, ulcer sau astm. Iar din punct de vedere cosmetic, este folositor la prevenirea caderii parului si la ingrijirea tenului si a pielii.

Afacerea cu prepelite este foarte usor de pus in practica, necesitand investitii minime si nu foarte mult de munca. Iar profitul este de invidiat! Ce iti doresti mai mult! Profita si tu si incepe chiar astazi! Mult succes!

Citeste si:  QE European
Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment