Investitorii isi indreapta atentia spre Bitcoin mai mult ca niciodata si spre alte criptomonezi.
In ultima perioada, Bitcoin a avut parte de o crestere surprinzatoare, mai ales in ceea ce priveste adoptarea produselor neobisnuite. Tarile emergente incep sa investeasca in special in activele digitale. Este vorba despre o solutie financiara globala mai fiabila. Mult timp considerata drept o criptomoneda fara frontiere si fara risc, pe care toata lumea o poate detine cu usurinta, sa o schimbe si sa faca tranzactii, acest concept este in ziua de azi mai actual ca niciodata.
In timp ce din ce in ce mai multe persoane isi indreapta atentia spre Bitcoin, un lucru destul de important pare urmatorul: acela de a descoperi ceea ce determina un individ sa investeasca in aceasta piata. Castigul? Banii? Setea de tehnologie? Unde se ascund acum acele persoane obisnuite care cauta o mai buna modalitate de a investi banii dupa bunul plac?
Bitvavo, o platforma de schimb, conceputa special pentru a ajuta investitorii particulari sa navigheze cat mai usor cu putinta pe aceasta piata, face din Bitcoin o investitie deosebit de seducatoare.
Novicii in materie de investitii adora Bitcoin. Investitorii pariculari sunt cei care investesc mici sume personale pe piata, in timp ce investitorii insitutionali sunt cei care lucreaza in special cu fonduri si sume de bani mai mari. Bitcoin se distinge, dincolo de piata traditionala, in ceea ce priveste interesul constant al cercetatorilor si al investitorilor din tarile emergente.
Cu ce seamana investitorii particulari? Un studiu recent a scos la iveala faptul ca Bitcoin se bucura de un succes imens in randul investitorilor particulari. Mai precis, cei care ajung pe piata provenind din tarile emergente. Majoritatea din acestia vin din Europa, Asia, Africa si America de Sud. Studiul viza sa determine ce ii incita pe acestia sa fie interesati de Bitcoin.
Care sunt pietele care ii intereseaza mai mult si care sunt preferintele si obiceiurile acestora? Studiul a scos la iveala unele lucruri destul de surprinzatoare – poate simplul fapt ca investitorii mici din tarile emergente nu au o experienta prealabila in materie de investitii, cu 78% din cei interogati, declara ca au mai putin de un an de experienta.
Varstele variaza in egala masura intre 25 si 50 de ani ceea ce sugereaza o adoptie generalizata. 34% din acesti investitori isi administreaza propriul portofoliu si fac propriile achizitii crypto. Un alt lucru surpinzator este acela ca majoritatea din acesti investitori declara un venit destul de scazut si consacra o mare parte din investitiile facute in activele digitale, pana la 30% in unele cazuri.
Insa, se pare ca pentru unii, criptomonezile nu reprezinta o investitie fiabila pe termen lung. Asta deoarece 55% din persoanele interogate declara faptul ca nu intentioneaza sa investeasca in aceste active digitale pe o perioada mai lunga de un an. Cu toate acestea, doar timpul ne mai poate spune ce tip de strategie functioneaza cel mai bine pentru investitorii particulari.