George Soros ar putea investi în criptomonede

George Soros, unul dintre cei mai controversați afaceriști din Europa, din cauza legăturilor sale cu sfera politică, s-a declarat interesat de monedele virtuale. În luna ianuarie a acestui an acesta declara faptul că există posibilitatea ca Soros Fund Management, compania pe care o deține, să realizeze tranzacții cu criptomonede.

În ciuda faptului că opiniilor analiştilor financiari au fost unele contradictorii, Soros s-a declarat convins de faptul că monedele virtuale vor continua să crească în valoare. Declarațiile sale au fost contrazise de rezultate,  scăderea prognozată de analiști în prima lună a anului fiind confirmată la mai puțin de trei luni distanță. Bitcoin, principala monedă virtuală, a suferit în primele patru luni ale anului. Deprecierea în procente a monedei Bitcoin a fost de aproximativ 41%.

Conform declarațiilor persoanei responsabile cu coordonarea macroinvestițiilor realizate de Soros Fund Management, aprobările pentru tranzacționarea cu criptomonede au fost deja primite, însă niciun plasament nu a fost efectuat. Temerile lui George Soros pot avea directă legătură cu pierderile suferite de compania Overstock.

În luna martie a acestui an, după o perioadă de aproximativ trei luni de la demararea unui proiect pentru înființarea unei platforme de tranzacționare a criptomonedelor, reprezentanții Overstock au anunțat că platforma este investigată de către Comisia americană pentru bursă şi valori. Urmările anunțului au fost unele dezastruoase, acțiunile companiei scăzând dramatic, cu mai bine de 40%.

Citeste si:  Conform analistilor de la Bithumb, increderea va reveni pe piata crypto in 2023 din trei motive

Alți importanți afacerişti au ales deja să realizeze investiții bazate pe criptomonede, unul dintre aceştia fiind Alan Howard. Miliardarul american a realizat de-a lungul anului trecut numeroase plasamente în criptomonede, iar investițiile sale au crescut considerabil, de la o lună la alta.

Michael Novogratz, fondatorul Galaxy Investment Partners, este un alt important manager de fonduri care a optat pentru investirea în criptomonede, acesta luând în considerare înființarea unei bănci cu activități concentrare în jurul criptomonedelor şi al tehnologiilor blockchain. John Burbank a recurs de asemenea la plasamente în aceste noi monede, compania sa atrăgând investiții de la companii private care administrează averi de familie, dar şi de la alți investitori străini.

În luna octombrie a acestui an Uniunea Europeană a anunțat faptul că va investi peste un milion de euro în supravegherea acestor active financiare. Riscurile vor fi reduse, însă viitoare reglementări ar putea limita tranzacțiile, fraudele comise fiind tot mai numeroase.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment