Cateva sfaturi pentru investitii de succes

Analistii financiari, brokerii sau cele mai mari publicatii economice ne tramsmit zi de zi sfaturi, noi oportunitati de investitii sau analize. De cele mai multe ori, analizele publicate nu fac decat sa puna in dificultate micii investitori, acestia fiind bombardati cu numeroase informatii din locuri diferite care, in unele cazuri se intampla sa se bata cap in cap.

Insa investitiile nu trebuie sa fie complicate. In cele ce urmeaza am adunat pentru voi o serie de sfaturi care sa ii ajute pe investitorii incepatori in drumul lor spre investitii de succes.

Nu trebuie sa fii obsedat de portofoliul tau. Numerosi sunt investitorii care devin obsedati de evolutia propriului lor portofoliu. Este demonstrat urmatorul lucru – cu cat mai mult urmaresti miscarile actiunilor din portofoliu cu atat esti mai tentat sa faci tranzactii. Or, tranzactionand mai des, vei ajunge sa platesti mai multe comisioane broker-ului, ceea ce la finalul anului inseamna un randament mai mic. Specialistii ne sfatuiesc sa construim o strategie pe termen lung si sa alegem cu mare grija companiile in care investim.

Trebuie sa investim pe termen lung. Iesind si intrand mereu de pe o actiune, in incercarea de a specula minimul sau maximul vei ajunge sa platesti mult mai multe comisioane si, implicit, sa iti imbogatesti broker-ul. Putini sunt investitorii care reusesc sa cumpere la un pret mic si sa vanda actiunea la cel mai mare pret. Ceea ce inseamna ca va trebui sa te obisnuiesti cu ideea ca ai fi putut vinde mai scump sau ai fi putut cumpara mai ieftin si sa nu mai regreti alegerile facute.

Citeste si:  De ce nu sunt un fan al investitiei in aur

Piata poate suferi unele corectii care pot dura de la cateva zile la cateva luni.  Insa, aceste corectii pot fi privite drept noi oportunitati de a acumula actiuni la preturi mici care in cele din urma vor aduce randamente mai mari la plata dividendelor.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment