5 afaceri pe care le poți deschide cu fonduri europene

Una dintre cele mai importante forme de ajutor pe care antreprenorii de pretutindeni o pot primi de la Uniunea Europeană sunt fondurile europene sau investițiile europene, așa cum mai sunt ele cunoscute. Ele sunt gestionate de către statele membre UE, grație acordurilor de parteneriat. Așadar, ce fel de afaceri poți deschide în 2022 cu finanțare europeană? Află din cele ce urmează!

Spălătorie auto cu fise

Indiferent de fondurile pe care le vei primi, problema angajaților greu de găsit în România rămâne una destul de spinoasă. Din această cauză se prea poate să fii mai câștigat dacă optezi pentru spălătorii self-service, adică cele care funcționează pe bază de fise. Clientul final achiziționează aceste fise și le folosește pentru a avea acces la diverse funcții de spălare a mașinilor, de operațiunile necesare ocupându-se chiar el.

Agropensiune

Din ce în ce mai mulți orășeni simt nevoia să mai ia o pauză de la aglomerația și stresul  omniprezente în viața lor de zi cu zi, iar un sejur într-o agropensiune reprezintă o variantă excelentă pentru relaxare. Tocmai de aceea poate fi o idee excelentă să-ți deschizi o astfel de afacere, mai ales dacă te pasionează rolul de gazdă. Atenție însă, diferența dintre o pensiune și o agropensiune este dată de faptul că cea din urmă desfășoară cel puțin o activitate agricolă, de pildă creșterea animalelor, a pomilor fructiferi sau a diferitelor culturi de plante. De asemenea, și practicarea unei activități meșteșugărești care să producă diverse obiecte de artizanat te poate ajuta să te califici.

Citeste si:  Cum sa-ti finantezi nunta

Atelier de textile

Popular mai ales în cazul orașelor ceva mai mici sau în mediul rural, atelierele de textile se bucură totuși de o piață de desfacere destul de mare, asta și datorită faptului că nișa de produse este extrem de diversă. Poți colabora cu producători de covoare, de haine sau chiar cu afaceri din domeniul HoReCa. Evident, ne referim la producția de lenjerii de pat, fețe de masă sau tot felul de articole personalizate.

Studio Foto-Video

Pasionații de fotografie se vor bucura să descopere că nu este deosebit de greu să faci din arta fotografiei o afacere susținută prin fonduri europene. Desigur, asta înseamnă și să pui la punct câteva aspecte deosebit de importante precum nișa pe care o vei viza, spațiul necesar, dar și piața țintă. În funcție de serviciile pe care le vei furniza îți vei alege și echipamentele necesare.

Locuri de joacă pentru cei mici

Altă afacere cu un potențial imens de creștere, mai ales post pandemie, este și locul de joacă special pentru cei mici. Acest tip de business poate fi pe placul celor mici, dar cel mai important aspect este reprezentat de faptul că va fi o mână de ajutor foarte importantă pentru părinți. Ia în calcul dimensiunea spațiului pus la dispoziție, dar și grupele de vârstă cărora te vei adresa pentru a hotărî ce echipamente trebuie să achiziționezi. Cele mai populare sunt locurile de joacă modulare, aparatele pentru colțul educațional, jocurile interactive sau gonflabilele profesionale.

Citeste si:  Ar trebui incurajata economisirea interna?

Ei bine, în ce tip de afacere crezi că poți excela?

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment