Munceste si Calatoreste

Ti-ai dorit vreodata sa pleci in vacante, sa vizitezi tari straine dar nu ai stiut cum iti poti permite asta sau nu ai timpul necesar datorita serviciului?

Ei bine exista mai multe modalitati prin care poti imbina placutul cu utilul, prin care poti ajunge in destinatii de vis si sa te intorci de acolo cu bani in loc sa ii cheltuiesti intr-un concediu scump. Iata mai jos cateva din solutii:

Lucrator sezonier: lucratorii sezonieri sunt cautati mai ales in muncile agricole dar si in industria turismului. Atat in Romania dar mai ales in alte tari europene, nevoia de forta de munca creste in anumite anotimpuri in functie de industrie.

De exemplu cei mai multi lucratori in argicultura sunt solicitati in sezonul plantarilor sau in perioadele de strangere a recoltei iar angajatii din turism sunt solicitati in perioadele de concedii si de sezon turistic.

Sofer de cursa lunga: Sofer de tir sau de autocar, drumurile si autostrazile europene sunt locul tau de munca, ai sansa sa calatoresti mult, ai o slujba plina de aventura si un salariu motivant.

Steward sau ospatar pe vas: la fel ca si soferii de cursa lunga, personalul care lucreaza in aviatie, croaziere de lux sau pe trenuri, are de asemeni sansa de a calatori gratuit, de a vedea o multime de locuri de a se intalni si a avea contacte cu o multime de oameni si in plus e platit pentru asta.

Citeste si:  De ce scriu despre finanțele personale?

Marina: in fine marinarii se bucura de aceleasi privilegii ale unui job bazat pe calatorii care in plus este si bine platit.

In linii mari acestea sunt meseriile spre care ai putea sa te orientezi in cazul in care iti doresti sa calatoresti mult fara sa dai prea multi bani pe un concediu. Poate vei spune ca astea sunt locuri de munca nu calatorii de placere dar chiar si acesti angajati beneficiaza de zile libere sau chiar programe oferite de compania la care lucreaza.

Probabil nu vei renunta la jobul tau pentru a te face marinar insa daca esti student sau mic antreprenor, ai timp liber vara  si vrei sa calatoresti fara sa platesti, te poti gandi la un job sezonier intr-o destinatie turistica astfel incat sa beneficiezi si de o vacanta si de un venit frumusel.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment