WhatsApp se lanseaza in plata cu criptomonezi

Facebook tocmai a anuntat integrarea in portofoliul sau a criptomonezii Novi cu aplicatia WhatsApp. Datorita acesteia, este posibil sa trimiti bani (folosind o criptomoneda, USDP), prin intermediul acestei cunoscute mesagerii instant, WhatsApp. Insa, pentru moment, aceasta functionalitate nu este disponibila decat in Statele Unite ale Americii.

Daca Facebook s-a lansat in proiectul criptomonezii Libra, care, in cele din urma a fost rebotezata Diem, WhatsApp ii calca pe urme si este din ce in ce mai interesat de plati cu criptomonezi si nu numai. In paralel cu dezvolatarea acestei monezi virtuale (care ar putea rivaliza cu Ethereum sau cu Bitcoin), Facebook dezvolta Novi, un portofoliu de crypto care permite transferarea de fonduri folosind Diem, odata ce acest lucru va deveni operational.

Tranzactii crypto prin WhatsApp insa, pentru moment, doar in SUA

Aceasta noutate a fost anuntata pe Twitter de catre David Marcus, patronul unitatii FinTech. O alta etapa mica in directia potrivita. Acesta a mai spus ca au inceput implementarea portofoliului Novi in WhatsApp in Statele Unite ale Americii. Pe plan personal, pentru David Marcus este cel mai bun cadou de ramas bun fata de cea mai buna echipa din lume. Va amintim ca David Marcus a anuntat recent ca urmeaza sa plece din acest grup.

Dupa cum se poate vedea si in poza, aceasta integrare ii va permite aplicatiei WhatsApp sa beneficieze de un sistem de plata intre utilizatori, trecand prin portofoliul criptomonezilor Novi.

Citeste si:  Can-Am Maverick X3 X DS Turbo - un temerar al drumurilor off road dificile

Pentru moment, ne putem imagina ca aceasta noutate nu va fi utilizata decat de un numar restrans de utilizatori. Insa, aceasta integrare ne ofera mai multe repere cu privire la viziunea de plata oferita de Facebook.

Odata criptomoneda Diem lansata, va intra in portofoliul Novi. Apoi, Facebook va integra acest portofoliu diferitelor sale servicii precum WhatsApp, Messenger sau Instagram Direct pentru a facilita tranzactiile dintre private dar si intre companii.

Sursa: https://www.presse-citron.net/ca-y-est-whatsapp-se-lance-dans-les-paiements-en-cryptomonnaies/

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment