Vacantele in strainatate ii vor costa pe britanici

Britanicii care vor incerca sa plece in vacanta in strainatate in ciuda restrictiilor de calatorie se vor expune unei amenzi uriase de 5800 de euro. Este o masura mai mult decat disuasiva pe care autoritatile britanice tocmai au luat-o. Noua lege vizeaza restrangerea deplasarilor neesentiale in strainatate. Cei care nu respecta aceste reguli risca o amenda de 5000 de lire, adica aproximativ 5800 de euro. Aceasta interdictie de a parasi Regatul Unit va dura cel putin pana pe data de 30 iunie insa aceasta interdictie ar putea fi ridicata daca situatia sanitara o permite.

Secretarul de stat, Matt Hancock a declarat pentru Sky News ca un examen guvernamental al calatoriilor internationale – al carui rezultate sunt asteptate pentru luna viitoare – urmeaza sa decida daca britanicii vor avea sau nu voie sa calatoreasca in strainatate incepand cu data de 17 mai.

Din cauza recentei explozii de cazuri de contaminari cu Covid-19 in Europa, aceasta data ar putea fi amanata. Al treilea val de infectari a afectat grav unele regiuni din Europa si, in plus, exista variante diferite, tulpini diferite. Este important sa se protejeze progresele facute pana in prezent in Regatul Unit a declarat Matt Hancock.

Noile restrictii legate de calatorii au provocat caderea, marti, 23 martie a actiunilor actorilor din unele sectoare precum easyJet, British Airway, Jet2 si TUI. Noua reglementare interzice deci calatoriile in afara Regatului Unit. Sunt permise doar calatoriile in scopuri profesionale, calatoriile pentru studii, obligatiile legale, calatorii cauzate de o mutare a domiciliului sau vizitarea unui apropiat care este pe moarte. Aceasta lege a fost votata luni in Parlament si va fi votata joi urmand sa intre in vigoare incepand cu data de 29 martie. De notat este ca aceasta lege nu se va aplica doar in Anglia ci si in Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord.

Citeste si:  Ce este un implant dentar
Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment