Tot ce trebuie sa stii despre creditele IFN

Cu siguranta te-ai intrebat macar o data care este diferenta intre un credit bancar si un credit IFN. In cele ce urmeaza iti vom prezenta diferenta dintre aceste doua tipuri de credite precum si alte caracteristici ale acestor tipuri de credite nebancare. Cu totii stim ca atunci cand avem nevoie de un credit, primul impuls este acela de a apela la o banca clasica. Insa, in functie de tipul de credit necesar ai putea lua in considerare si  un credit nebancar.

Ce este un IFN? Un IFN este o entitate, alta decat o institutie de credit care isi desfasoara activitatea de creditare cu un titlu profesional, in conditiile stabilite de catre lege. Absolut toate IFN-urile sunt supravegheate de BNR drept urmare nu trebuie sa iti faci griji in ceea ce priveste calitatea si securitatea serviciilor pe care le ofera.

Din cauza ca educatia financiara la noi in tara este mai slab dezvoltata, in majoritatea din cazuri, numerosi sunt cei care au idei preconcepute cu privire la institutiile financiare nebancare si prin urmare, despre creditele oferite de IFN si bancile clasice. Cele mai importante diferente intre un IFN si o banca clasica sunt urmatoarele – durata de analiza a dosarului mai scurta in cazul unui IFN, perioada de acordare a creditului si a sumei care se poate imprumuta.

Citeste si:  Credite de nevoi personale: cum aplicăm şi care sunt cerințele de acordare?

Prin intermediul unei institutii financiare nebancare suma maxima care se poate accesa este in general mai mica decat in cazul unei banci clasice. Perioada de rambursare este in general mai scurta, cea mai mica fiind de trei luni insa se poate ajunge si la 12-24 de luni. In cazul bancilor in schimb perioada de rambursare poate ajunge si la cinci ani, in functie de tipul de credit ales dar si de perioada pentru care s-a optat.

Care sunt avantajele si dezavantajele IFN-uri?

Printre acestea se numara:

– Acordarea simpla si deosebit de rapida a creditului;

– Numarul redus de documente necesare;

– Timpul scurt de analiza a dosarului;

– Obtinerea creditului online, fare niciun fel de deplasari si stat la cozi ;

Iar printre dezavantajele creditarii prin intermediul IFN-urilor se numara:

-Suma maxima oferita, destul de mica in general;

– Durata de rambursare a creditului, destul de scurta ;

– Creditul IFN, spre deosebire de creditul bancar clasic a devenit din ce in ce mai accesat, deoarece acesta pune la dispozitia viitorilor beneficiari o multime de avantaje :

– Poate fi accesat in mai putin de 24 ore de la solicitarea trimisa spre IFN;

-Poate fi solicitat cu minimum de acte;

– Nu sunt cerute garantii, giranti, comisioane sau alte tipuri de taxe pentru analiza si gestionare;

Citeste si:  Evolutia Creditarii

-Banii vor intra direct pe cardul de salariu/pensie;

– Pentru clientii mai vechi suma de bani primita poate fi mai mare, si tot pentru ei poate fi redusa dobanda;

– Beneficiarul poate sa  aleaga singur termenul de rambursare a imprumutului, in functie de nevoi si de preferinte, cat si suma solicitata pentru acest interval de timp.

Related Posts

Add Comment