Sfaturi utile daca vrei sa te lansezi in afaceri in acest moment

Incertitudine, inchideri obligatorii, restrictii…atatea expresii in aceasta perioada marcata de criza sanitara si nu putem sa ascundem faptul ca nu este teama. Daca intentionezi sa te lansezi in afaceri in aceasta perioada de criza, sa stii ca acest timing nu pare cel ideal. Insa, in acelasi timp, sa nu iti faci sperante ca totul va merge bine, lucrurile sunt riscante. O criza sanitara dublata de o perioada de recesiune nu este tocmai cel mai bun moment, nu-i asa? Daca totusi tii sa te lansezi in afaceri in aceasta perioada iata cateva sfaturi utile care speram noi sa te ajute.

Nu va exista niciodata cel mai bun moment
In mod clar, pentru consultantii in afaceri, nu exista cel mai bun moment pentru a demara o afacere. Nu exista niciodata perioade bune sau rele. Economia este asa cum este, totul se poate schimba de la o zi la alta, nimeni nu este la adapost, daca va pleca Covid, va urma o criza economica sau alte probleme, intotdeauna va fi ceva…in final, pandemia nu ar trebui sa constituie o frana in calea ambitiei unui antreprenor. Aceasta vine, la fel ca multe alte perioade inainte, cu oportunitati si obstacole de trecut. Mergand de la acest principiu, cineva care are intentia de a se lansa in afaceri ar trebui sa se adapteze situatiei, deoarece nu are de ales.

Citeste si:  De ce să optezi pentru o semnătură electronică calificată

De ce are consumatorul nevoie?
O intrebare de baza pe care si-o pune fiecare antreprenor in parte insa pe care este bine sa o amintim de fiecare data. Un produs sau un serviciu nu va prezenta prea mare interes daca nu raspunde cerintelor si nevoilor consumatorului. Steve Jobs ar putea sa iti spuna urmatoarele lucruri: pot lansa o companie pentru a crea o nevoie. Din momentul in care exista o potrivire intre oferta si nevoie totul este posibil si perioada actuala nu ar trebui sa fie o exceptie.

Observa momentul si adapteaza-te
In perioada actuala, trebuie sa intelegem faptul ca acest consumator s-a adaptat insa ca nu s-a schimbat. Spre exemplu, o persoana care vrea sa se lanseze in domeniul web risca destul de mult deoarece ar putea sa mai existe mai multe perioade de lockdown, inclusiv anul viitor, nimeni nu poate spune din pacate cand se va termina.

Gaseste un mentor
A cunoaste o persoana-resursa care are experienta si care sa fie disponibila ori de cate ori ai nevoie de un sfat urgent, este un atu evident. A fi antreprenor nu este doar o simpla munca este si un stil de viata. A avea pe cineva alaturi care intelege ce visezi, ce traiesti, este un lucru absolut minunat deoarece solitudinea unui antreprenor este enorma. Are nevoie de sfaturi adaptate realitatii sale. Numerosi antreprenori cunoscuti isi doresc sa faca mentorat, sa ii ajute si pe altii care se afla la inceput de drum, asa cum au fost si ei in trecut.

Citeste si:  Idei de afaceri profitabile in zona rurala
Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment