Sfaturi pentru investitii de succes

Analisti financiari, brokeri sau mari publicatii transmit zi de zi numeroase sfaturi, analize sau noi oportunitati pentru investitii. Insa, de nenumarate ori, aceste analize publicate nu fac decat sa puna in dificultate miciii investitori, acestia din urma fiind bombardati cu informatii din diferite locuri si nu mai stiu incotro sa o ia.

Insa investitiile nu trebuie sa fie complicate. Iata cateva sfaturi pentru investitii de succes.

Nu trebuie sa devii obsedat de portofoliul tau. Nu putini sunt antreprenorii care devin din ce in ce mai obsedati de propriul portofoliu, de evolutia acestuia. Insa, cu cat urmaresti mai mult actiunile din portofoliul tau, cu atat vei fi mai tentat sa faci unele tranzactii. In plus, fiind expus ala mai multa informatie vei fi tentat sa faci ajustari la portofoliu.

Nu trebuie sa te lasi prada emotiilor. Cea mai mare amenintare asupra portofoliului tau, asupra randamentului acestuia sunt de departe emotiile. Strategia de investitii si randamentul pot fi distruse intr-o singura clipa in cazul in care alegi sa te lasi purtat de emotii in momentul in care piata devine mai agitata. Publicatile mass-media sau emisiunile economice vor incerca fara indoiala sa dramatizeze evolutiile spectaculoase ale bursei pentru a tine publicul cat mai aproape cu putinta de emisiunea sau de publicatia lor. Informatiile de acest gen ar trebui tratate cu mai mult sange rece asta deoarece ne pot determina sa vindem actiuni ale unor companii bune, in cel mai prost moment cu putinta ceea ce afecteaza grav randamentul portofoliului tau. In aceste momente de panica intens mediatizate de publicatiile economice investitorii inteligenti fac in asa fel incat sa gaseasca companii bune la preturi mici si le cumpara profitand astfel de panica creata pe piata.

Citeste si:  Investitii in fonduri mutuale sau in actiuni?
Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment