Lituania, țara în care deschiderea pentru criptomonede este una deplină

Încă de la apariția primelor monede virtuale, pe teritoriul micuțului stat baltic s-a pus accentul pe produsele şi serviciile care foloseau criptomonede, dovedind din nou deschiderea la nou a populației. Cifrele vorbesc de la sine: în ultimul an şi jumătate suma obținută prin finanțarea cu ajutorul criptomonedelor a fost de jumătate de miliard de dolari. Suma este de trei ori mai mare decât cea obținută de toate startup-urile lituaniene în ultimii zece ani.

Tehnologia blockchain a fost criticată încă de la început, de către majoritatea instituțiilor bancare şi de către autoritățile locale din multe state europene. Nu este şi cazul Lituaniei, acolo unde investitorii şi autoritățile au înțeles pe deplin care sunt avantajele acestor monede. Aplicabilă în aproape orice domeniu important, tehnologia blockchain oferă o siguranță deplină, bazele de date fiind protejate de criptografie. Este şi cazul monedei Bitcoin, cea mai importantă criptomonedă existentă pe piață, dar şi una dintre cele mai sigure.

Numărul de proiecte ce se bazează pe această tehnologie şi îşi asigură capitalul prin oferte inițiale de monede (ICO) este în continuă creştere în Lituania, astfel că investițiile în acest sector financiar sunt şi ele în creştere. Suma totală pe care startup-urile lituaniene din acest domeniu au acumulat-o de-a lungul anului trecut fac ca țara baltică să se situeze pe locul trei într-un top al țărilor, în funcție de sumele provenite din ICO.

Citeste si:  Dogecoin: ce trebuie sa stii despre aceasta criptomoneda improbabila

Ofertele inițiale de monede reprezintă una dintre cele mai importante surse de capital pentru noile afaceri. Statul lituanian oferă o cantitate de criptomonede, vândută sub formă de jetoane ce vor deveni funcționale doar după ce proiectul va fi lansat, iar obiectivele de finanțare îndeplinit.

Proiectele derulate prin finanțarea cu criptomonede atrag investitori în Lituania, tocmai deoarece cadrul legislativ este unul extrem de clar. Startup-urile care solicită ajutoare financiare de acest fel trebuie să fie conforme şi să respecte toate reglementările din domeniu. În comparație cu alte țări europene, Lituania oferă posibilitatea afaceriștilor de a obține licențele de funcționare mult mai rapid. Ministrul finanțelor lituanian a fost primul personaj care s-a arătat deschis pentru adoptarea tehnologiei blockchain.

În capitala statului Lituania se derulează aproape săptămânal conferințe şi training-uri despre tehnologia blockchain. Tot aici a fost deschis şi un centru dedicat acestei tehnologii, lucru ce arată, din nou, dacă mai era nevoie, faptul că în regiune se dorește adopția rapidă a criptomonedelor. În centrul din Vilnius au loc şi întâlniri între oameni politici şi afaceriști locali, scopul final al întrevederilor fiind cel de atragere al unor noi investiții.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment