Plata cu telefonul: o idee buna sau un gadget inutil?

Din ce in ce mai multe persoane opteaza pentru plata cu telefonul: o metoda care ne permite sa platim la casa sau online cu ajutorul telefonului inteligent. Plata viitorului sau un simplu gadget, iata care sunt avantajele acestei metode de plata in continua dezvoltare.

Plata cu telefonul in cateva cuvinte

Termenul de “plata cu telefonul” desemneaza toate tranzactiile efectuate de pe un smartphone, cel mai adesea, prin intermediul unui card bancar asociat unei aplicatii de plata mobila pentru telefon.

Poti folosi plata cu telefonul la diferite magazine, pentru a face shopping online sau pentru a juca la un casino online.

Aceasta metoda de plata pare extrem de practica: insa are cu adevarat potentialul de a ne revolutiona tranzactiile? Iata cateva din avantajele prezentate de plata cu telefonul.

Securitatea platilor. Tehnologia NFC este similara cu cea a platii contactless. Atunci cand doua terminale (un terminal de plata si telefonul mobil) sunt aproape una de alta tranzactia se efectueaza fara contact, in deplina siguranta. De altfel, este aproape imposibil sa piratezi o aplicatie de plata mobila (inarmata cu un cod).

Functionare fara Internet. Iti este teama ca nu vei putea sa accesezi metodele tale de plata fara Internet? Linisteste-te, tehnologia NFC nu functioneaza in retea. Nu este nevoie de acces la Internet sau sa dispui de o retea pentru ca aceasta sa functioneze. In schimb, ai nevoie de un telefon cu baterie suficienta.

Citeste si:  Peste jumatate din romani nu citesc si nu utilizeaza internetul

Mai multe metode de plata in acelasi loc. Nu uiti niciodata sa iesi din casa cu telefonul tau mobil, nu-i asa? Vesti bune in acest caz. Atunci acesta este un veritabil avantaj pentru plata cu telefonul. Metodele tale de plata sunt mereu la indemana, chiar daca ti-ai uitat telefonul acasa. Nu mai este nevoie sa duci cu tine mai multe carduri, totul este la indemana, in interiorul telefonului tau inteligent.

Sursa: https://www.mediacritik.com/paiement-mobile-vraie-bonne-idee-gadget-inutile/

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment