Obținerea unui credit bancar de nevoi personale: cele mai comune întrebări

Un credit, indiferent că este vorba de unul ipotecar, de nevoi personale sau specializat, este o investiție pe termen lung şi reprezintă o relație între debitor (persoana ce urmează să fie împrumutată) şi creditor (instituția bancară). În funcție de sumele solicitate sau de tipul de împrumut dorit, prevederile şi condițiile de acordare se modifică.

În momentul actual, cele mai solicitate credite sunt cele de consum, destinate persoanelor fizice care îşi doresc să realizeze cheltuieli personale, de regulă pentru rezolvarea anumitor probleme. Solicitantul nu este obligat să prezinte băncii motivele pentru care are nevoie de bani, iar condițiile de acordare nu sunt deloc greu de îndeplinit.

Care sunt condițiile de bază pentru obținerea unui împrumut?

Indiferent de natura împrumutului, există o serie de prevederi obligatorii, care, dacă nu sunt îndeplinite, fac imposibilă creditarea.

• Condițiile generale:
– vârsta minimă de 18 ani (pentru a obține un împrumut, este obligatoriu ca solicitantul să fi împlinit vârsta majoratului);
– vârsta maximă de 65-70 ani (de regulă, majoritatea băncilor oferă împrumuturi bancare persoanelor ce nu depășesc vârsta de 70 de ani);-
– cetățenia română (supunerea la legislația țării de proveniență obligă instituțiile bancare să ofere credite doar cetățenilor români);
– sursă de venit lunară şi permanentă (pentru a avea siguranța că banii vor putea fi recuperați, băncile creditează doar persoane care realizează lunar venituri).

Citeste si:  Tot ce trebuie sa stii despre creditele IFN

• În cazul creditului de nevoi personale, prevederile sunt de regulă următoarele:
– nu este necesară invocarea unui motiv, solicitarea fiind în nume personal;
– moneda în care se realizează împrumutul este cea națională (RON);
– valoarea creditului acordat depinde de veniturile realizate de solicitant. De regulă, se pot acorda chiar şi peste 80.000 de lei, în anumite condiții, fără aport propriu;
– perioada de creditare este de până la 5 ani;
– vârsta maximă a clientului este de 70 de ani, cu condiția ca ultima rată (rambursarea finală) să se achite înaintea împlinirii vârstei de 71 de ani;
– multiple tipuri de venit sunt acceptate, inclusiv veniturile realizate din chirii, drepturi de autor sau contracte de colaborare.

Care sunt documentele necesare pentru a solicita un credit de nevoi personale?

Simplitatea obținerii unui astfel de împrumut este dusă la extrem, astfel că pentru depunerea unei solicitări este nevoie doar de un act de identitate. La sediul instituției bancare se vor semna o serie de documente, printre care un acord cu ANAF, dar şi un acord de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Care este suma ce trebuie returnată?

În ceea ce privește costul unui astfel de împrumut, el este decis de dobânda fiecărei bănci. Așadar, o comparație între bănci este obligatorie, premergător solicitării unui împrumut. Calculatoarele de credit, disponibile pe paginile de internet ale instituțiilor bancare, pot indica banca cea mai potrivită pentru fiecare solicitant în parte.

Citeste si:  Programul "Prima Casă": unica posibilitate pentru obținerea unui apartament?

Care sunt avantajele creditului de nevoi personale?

Lipsa de lichidități poate să fie o mare problemă, în special atunci când se întâmplă lucruri imprevizibile. Acest credit vine astfel în ajutorul oamenilor aflați în dificultate, la un anumit moment. Gestionate responsabil, pot reprezenta chiar o modalitate de ieșire din impas.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment