Munca la domiciliu ca freelancer

Sa muncesti de acasa nu este deloc usor, poate fi chiar mai greu, mai ales daca faci asta pe cont propriu, decat daca ai fi pe statul de plata al unei firme.

Tocmai de aceea, un liber profesionit trebuie sa-si organizeze activitatea foarte minutios daca vrea sa fie eficient si sa se bucures de o afacere la domiciliu lucrativa.

Probabil citind pana aici, multi dintre voi va intrebati: “bine, bine, dar ce as putea lucra eu ca freelancer?”.

Iata mai jos doar cateva idei si modul in care va puteti gasi clientii.

  • Tehnoredactare la domiciliu – trebuie sa cunosti bine gramatica, sa ai cunostinte de cultura generala si sa iti placa sa scrii. Daca ai aceste calitati poti scrie pentru altii contra-cost.

Poti lua tot felul de comenzi: scriere de articole, continut web, anunturi de mica publicitate, texte pentru flyere, traducere, comanda dizertatie si multe alte servicii similare.

  • Webdesign – Daca te pricepi la html, php si programare, poti obtine un venit suplimentar de pe urma cunostintelor tale.

Multe firme tinere au nevoie de un site de prezentare dar nu toate au si personalul calificat pentru realizarea unui site si atunci apeleaza la webdesigneri liber-profesionisti. Tu poti fi unul dintre ei daca iti place aceasta activitate si ai abilitatile necesare.

  • Creator materiale publicitare – Cu un computer, o imprimanta, o foarfeca si niste markere, poti pune pe picioare o mica afacere pe cont propriu care sa aiba ca obiect de activitate producerea de materiale publicitare (bannere, fluturase, etc.)
Citeste si:  Sfaturi de afaceri de la oameni care au construit afaceri de succes

Inovatia si pretul sunt principalele atuuri de care te poti folosi pentru a deveni cunoscut pe plan local si pentru a-ti oferi serviciile micilor afaceri din orasul tau.

  • Mic artizan local – Din sticla, sapun produs in casa ori ceara, poti crea o multime de obiecte si figurine inedite pe care le poti vinde, in special, in perioada sarbatorilor.

In general, pentru aceste activitati nu ai nevoie de ustensile si aparatura prea scumpa, de exemplu lumanarile si sapunurile de casa pot fi produse cu ustensile care se gasesc in comert.

Bineinteles ca lista activitatilor la domiciliu care pot fi transformate in mici afaceri, ar putea continua cu programator, depanator de calculatoare, croitoreasa, designer, scriitor, apicultor si asa mai departe.

Insa dincolo de idei, mai ai nevoie si de altceva pentru a reusi ca freelancer. Si acum revenim la subiectul pe care il abordasem la inceputul articolului: eficientizarea muncii la domiciliu.

Dincolo de organizarea spatiului si a timpului de munca, este vital sa stii cum sa comunici cu clientul.

Pentru a-i lasa o impresie placuta, pentru a-i transmite ca esti un profesionist si pentru a deveni cu adevarat unul, trebuie sa tii seama de urmatoarele aspecte ale relatiei cu clientii:

Foloseste internetul.

Inainte de toate trebuie sa gasesti clienti, altfel nu putem vorbi de profit. Pentru asta foloseste din plin puterea internetului.

Citeste si:  Descopera cat de profitabila poate fi o casa la Rasnov

Este ieftin si eficient!

Foloseste-te de retelele de socializare, forumuri si site-uri de specialitate ca elance.com

Evita sa folosesti emailul.

Foloseste pe cat posibil telefonul. Folosind emailul, pierzi mult timp cu asteptarea raspunsurilor, in acest rastimp clientul tau poate fi furat de concurenta.

In plus comunicare la telefon este presupune mai multa interactiune directa si este una mai personala decat emailul. Clientului trebuie sa-si castigi respectul si prietenia.

Deci telefonul reprezinta un mijloc de comunicare mai rapida si mai eficienta decat comunicarea online.

Pastreaza legatura cu fostii clienti.

Pastreaza o baza de date cu clientii tai si tine legatura cu ei. Pentru asta te poti folosi de un newsletter sau pur si simplu de felicitari aniversare sau chiar de Facebook, astfel incat clientii sa nu te uite si sa incerci sa devii prima lor optiune atunci cand mai au nevoie de servicii similare.

De asemeni este important sa ai o baza de clienti gata formati atunci cand vii pe piata cu un produs sau serviciu nou.

Poti incerca sa le vinzi servicii si produse secundare, de exemplu un webdesigner le poate oferi servicii de SEO fostilor clienti pentru care a realizat site-uri sau un magazin de telefoane mobile poate dezvolta si un atelier de reparat telefoane mobile iar lista exemplelor poate continua.

Citeste si:  Planul de afaceri: un instrument esential pentru antreprenori si investitori deopotriva

Foloseste un contract.

Pentru protectia ta si pentru a creste sentimentul de siguranta al clientului, foloseste un contract atunci cand prestezi un serviciu.

Folosind aceste mici sfaturi, iti vei crea o imagine de profesionist, vei avea mai multe comenzi si in final, iti vei creste profiturile si toate astea fara mari cheltuieli in plus, doar cu mici schimbari de atitudine si metode.

Pentru mai multe informatii despre afacerile la domiciliu ca liber-profesionist, vizitati periodic site-ul nostru!

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment