Modificări constante ale cursului liră/euro

Brexit-ul continuă să influențeze într-un mod evident tranzacțiile de valută, astfel că raportul dintre liră şi euro suportă din nou modificări.

După o săptămână în care lira a fost pe un trend descendent, o ultimă informare relevă o creștere a acestei monede, în raport cu moneda europeană. Această creștere este pusă pe seama ultimelor informații referitoare la ieşirea din Uniunea Europeană a Regatului Unit. Conform ultimelor informări, britanicii au ajuns la un acord cu reprezentanții europeni, urmând ca în următoarea perioadă premierul britanic să anunțe prevederile Brexit.

Combinația dintre datele slabe din Marea Britanie şi grijile pe care oamenii le exprimă la adresa Brexitului au fost motivele principale pentru care au fost înregistrare pierderile monedei locale față de euro. Cu toate acestea, după emiterea rapoartelor UE, conform cărora Regatul Unit este 95% sigură de Brexit, lira a crescut semnificativ.

Conform analiștilor financiari, cursul liră/euro va continua să suporte modificări importante, aceste modificări depinzând într-o mare măsură de ştirile referitoare la Brexit. În prezent, lira se tranzacționează la 1.135 euro față de euro.

Primul ministru a confirmat deja veştile pozitive venite din partea comisiilor europene cu referire la Brexit, punând accent pe progresele făcute în acordul de retragere, dar şi pe problemele întâmpinate în asigurarea unor parteneriate cu celelalte state membre ale Uniunii Europene. Conform declarațiilor oamenilor politici, perioada de tranziție nu este necesară, urmând ca procesul de ieşire din UE să se realizeze cel târziu în anul 2020.

Citeste si:  Tesla se confrunta cu primele sale esecuri industriale si bursiere majore

Cu toate acestea, liderii europeni au renunțat la planurile de a organiza un summit pentru discutarea acestor probleme, aceştia fiind de părere că progresul făcut este insuficient.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment