Leasing sau credit auto: ce alegem?

Visezi sa iti cumperi o masina insa nu dispui de resursele necesare pentru a acoperi aceasta investitie? Esti in cautare de solutii pentru a remedia aceasta problema? Ai la indemana unele optiuni precum leasing, credit auto sau imprumut bancar. In cele ce urmeaza iti vom spune ce sa alegi intre leasing sau credit auto.

Leasing: lucruri de retinut

Este vorba despre o operatiune de finantare a achizitionarii unei masini. O persoana plateste o suma anuala pentru a se folosi de aceasta masina. In acest caz, nu esti proprietarul masinii. Pe o perioada data, te folosesti de ea si dupa ce termini de platit ratele o poti inmatricula pe numele tau.

Care sunt avantajele unui leasing?

Leasingul reprezinta o optiune interesanta pentru un utilizator care isi doreste sa profite de ultimele tehnologii in materie de masini. Pe langa acest atu major, ratele pot fi mai mici decat in cazul unui credit auto si perioada de rambursare este mai scurta.

Creditul auto: lucruri de retinut

La fel ca orice alt credit, creditul auto este un credit oferit de o institutie bancara. Singura diferenta este ca te folosesti de suma de bani primita pentru a-ti achizitiona o masina. Si, dupa ce ai ales modelul de masina dorit, vei preciza faptul ca aceasta achizitie este destinata sa fie finantata de un credit.

Citeste si:  Venituri pasive vs. venituri active

Care sunt avantajele unui credit auto?

Daca ai decis sa finantezi achizitionarea masinii prin acest mijloc, vei beneficia de urmatoarele avantaje:

– Rate lunare fixe;
– Posibilitatea de a anticipa finalul rambursarii;
– Posibilitatea de a amana plata ratelor in caz de dificultati financiare;

Astfel, dispui de o anumita flexibilitate in cazul in care alegi creditul auto.

Atat leasingul cat si creditul poseda avantajele si dezavantajele lor. Inainte de a alege una din aceste doua optiuni, pune-le in balanta pentru a alege optiunea care se pliaza pe cerintele si nevoile tale, dar si pe bugetul tau si care iti ofera flexibilitate.

Sursa: https://la-boite-a-conseils.fr/autres/leasing-ou-credit-auto-lequel-choisir-1780/

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment