Indicii Bursei de Valori București, creşteri importante în cursul ultimelor ore

După o perioadă de scădere ale acțiunilor celor mai importante companii de stat, scădere ce a fost pusă pe seama discuțiilor avute de guvernanți pe tema fondurilor de pensii, bursa românească a revenit pe un trend ascendent, încă din luna iulie a acestui an. Recordul a fost înregistrat însă în ultimele ore, indicii raportați ajungând la valori record pentru ultimele luni.

Ziua de marți a consemnat o importantă creştere a indicilor de pe bursa românească, fiind înregistrată cea mai bună şedință de tranzacționare de pe bursă din ultimele trei luni calendaristice. Evoluția bursei din cursul ultimelor zile a fost una deloc surprinzătoare şi s-a realizat pe fondul investițiilor în creştere, ce au fost înregistrate încă din luna august.

Comparând evoluția bursei din România cu evoluția bursei din Statele Unite, pot fi remarcate similitudini, măririle constante fiind existente în cazul celor mai importanți indici.

O creştere importantă este remarcată pe bursa din Bucureşti, acolo unde acțiunile principalelor companii s-au îmbunătățit cu 1.42%. Aceasta este cea mai mare creştere a indicilor BET din luna iunie până în prezent şi a fost posibilă datorită unui rulaj de 74 mil. lei. Toți indicii bursieri bucureșteni au înregistrat creşteri, compania cu cea mai mare apreciere fiind Romgaz, cu 2%, urmată de Transgaz şi Petrom, cu un avans de 1%.

Citeste si:  Cum Sa Tranzactionezi Pe Un Cont Cu Bani Putini

Indicele sectorial BET-NG (care reflectă evoluția companiilor al căror domeniu de activitate este energia) este implicit în creştere. Toate cele trei companii amintite anterior sunt reprezentate de ponderi importante ale ambilor indici.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment