De ce sa investesti in aur in 2022?

Investirea in aur in ziua de azi reprezinta o optiune serioasa in fata numeroaselor evolutii de care are parte economia mondiala. In realitate, in timp ce randamentul financiar al altor solutii de investitii nu face decat sa scada, cursul aurului continua sa ne surprinda, zi de zi, in 2021 avand parte de o crestere monumentala.

Pentru anul 2022, numerosi sunt specialistii care au facut deja o serie de previziuni care ne lasa sa credem ca metalul galben se va bucura in continuare de un succes nebun. Ideal este atunci sa investesti in aur in anul ce vine. Insa cum poti face acest lucru si de ce? Citeste randurile de mai jos.

De ce sa investesti in aur in 2022?

In ziua de azi, investirea in aur reprezinta o veritabila oportunitate pentru un numar mare de persoane. Investitorii vor avea parte de o multime de avantaje daca aleg sa investeasca in aur in 2022.

O valoare refugiu

Aurul este o valoare refugiu, cu alte cuvinte, costul sau are tendinta sa urce in perioada de inflatie crescuta. Asstfel, actuala criza sanitara, insotita de criza economica constituie un motiv important de a investi in aur. Este o solutie foarte buna pentru a-ti proteja valoarea patrimoniului.

O investitie accesibila tuturor

Oricine poate cumpara aur in ziua de azi, fara sa fie nevoie de cunostinte specifice. Este vorba in realitate de o economie, mai degraba decat de o investitie. Aurul este cunoscut de un numar mare de investitori. In plus, nu este nevoie de o bursa consecventa pentru a investi in aur. Este posibil sa cumperi aur si daca dispui de un buget mai restrans.

Citeste si:  Planul De Marketing

Fiscalitatea

Aurul dispune de o fiscalitate foarte interesanta. La cumparare, toate produsele aurifere sunt exonerate de taxe, exceptie fac piesele de colectie care sunt supuse unui TVA de 20%.

Care sunt previziunile pentru anul 2022?

Previziunile in materie de aur pentru anul 2022 se arata in general destul de promitatoare. Accentuarea crizei economice ocazionata de pandemia cu Covid-19 provoaca o inflatie destul de mare. In plus, din cauza pandemiei unele mine de aur au fost inchise.

Drept urmare, asistam la o penurie a acestui metal rar ceea ce participa la cresterea acestei cereri. In 2022, am putea asista la cresterea pretului acestui metal pretios. Din nou…

Cum poti cumpara aur in 2022?

Numeroase solutii ti se prezinta pentru a investi in aur in 2022. Poti, spre exemplu, sa investesti in aur fizic, comparand produse precum:

– Bijuterii din aur;
– Lingouri de aur;
– Monede de aur;

De altfel, daca nu esti interesat de o investitie in aurul fizic, poti opta pentru aur pe hartie. Este vorba de investitia in societati miniere cotate la burse. Poti astfel sa economisesti bani cu mare usurinta prin intermediul unor actiuni cumparate de la aceste companii.

Ai inteles deci, si in anul 2022 poti investi in aur fara probleme, fara sa iti fie teama ca vei pierde bani sau ca nu este o investitie buna. Aurul va fi mereu o investitie buna.

Citeste si:  De ce cresc preturile pe burse?

 

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment