Cum sa economisesti simplu si inteligent

Mereu te-ai gandit ca ai vrea sa economisesti insa nu ai gasit cele mai bune strategii pe un termen mai lung. Decizia de a economisi vine la pachet cu gandul unei sume de proportii pe care trebuie sa o pui deoparte de indata ce primesti salariul si acest lucru nu te motiveaza indeajuns incat sa incepi sa economisesti inca de azi. Insa, ideea este cat se poate de simpla: in fiecare seara, cand ajungi acasa, rotunjeste suma de bani care ti-a ramas la final de zi. Astfel in ziua urmatoare vei incepe cu o suma rotunda. Diferenta care rezulta din aceasta rotunjire va merge in fondul de economii.

Spre exemplu, daca ai un salariu de pana in 3000 de lei, din suma care iti ramane la sfarsit de zi scoate ultima cifra din suma, rotunjind-o. Astfel, daca la sfarsit de zi ti-a ramas suma de 2547 de lei, pune deoparte 7 lei, rotunjind astfel suma la 2540 de lei. Daca vei proceda astfel zi de zi, din punct de vedere statistic vei reusi sa economisesti in jur de 150 de lei pe luna, adica 1800 de lei pe an.

Daca ai un salariu de pana in suma de 5000 de lei, din suma care iti ramane la sfarsit de zi rotunjeste ultimele doua cifre fie la 50, fie la 00, in functie de suma ramasa la sfarsit de zi. Spre exemplu, rotunjeste la 50 – daca la sfarsit de zi ai ramas cu suma de 4372 de lei pune deoparte suma de 22 de lei, astfel vei rotunji suma de 4350 de lei. Sau, poti rotunji suma la 00 – daca la sfarsitul zilei ti-a ramas suma de 4326 de lei atunci poti pune deoparte suma de 26 de lei, reusind astfel sa rotunjesti suma la 4300 de lei. Daca vei face acest lucru in fiecare zi, din punct de vedere statistic, vei reusi sa economisesti in jur de 750 de lei pe luna, in jur de 9000 de lei pe an.

Citeste si:  Top cele mai bune metode de economisire

Daca salariul tau depaseste suma de 5000 de lei pe luna, din suma ramasa la sfarsit de zi, rotunjeste ultimele 2 cifre din suma totala. Cu alte cuvinte, dacala sfarsit de zi ai ramas cu suma de 5670 de lei, pune deoparte 70 de lei, rotunjeste astfel suma la 5600 de lei. Daca vei face acest lucru zi de zi, din punct de vedere statistic, vei reusi sa economisesti suma de 1500 de lei, adica in jur de 18.000 de lei pe an.

Astfel, in fiecare dimineata vei sti care este suma de bani pe care o detii, aceasta va fi mereu un numar rotund. Iti vei controla cheltuielile in mod constient si nu vei mai cheltui banii pe nimicuri. Cel mai important este urmatorul lucru – vei avea o metoda viabila, eficienta si usoara de economisire. Ce ar fi sa il pui si tu in aplicare odata cu noul an ce vine?

Related Posts

Add Comment