Creditele nebancare obținute online: tot ce trebuie ştiut despre ele

Credit obținut rapid, chiar şi fără acte? Este posibil. Obținerea unui credit bancar este unul dintre lucrurile văzute cu un oarecare scepticism de către majoritatea oamenilor, în special din cauza timpului lung de acordare. Atunci când vine vorba de credite obținute pe termen scurt, pentru o sumă relativ mică, tot mai mulți accesează împrumuturi oferite de instituții nebancare.

Avantajele acestor credite sunt multiple, iar perioada de acordare este una extrem de scurtă, uneori de doar câteva minute. Unul dintre motivele principale pentru care oamenii aleg să împrumute bani de la instituțiile nebancare este dobânda de 0%, aplicată în cazul unui prim împrumut. Cum numărul instituțiilor nebancare de pe teritoriul României continuă să crească, opțiunile sunt multiple.

Un alt motiv important este timpul extrem de scurt de acordare. De la înregistrarea cererii (online sau telefonic) vor trece maxim 24-48 de ore până când banii vor fi virați în cont. În anumite situații, tranzacția se poate realiza în doar câteva zeci de minute.

Cine poate accesa un credit online, oferit de un IFN?

Creditele online acordate de instituțiile nebancare pot să fie accesate de majoritatea persoanelor cu un venit minim, cu condiția deținerii cetățeniei române. De asemenea, o altă cerință de bază este cea a vârstei, doar pentru persoanele până în 70 de ani fiind posibilă creditarea în condiții de siguranță, de către un IFN autorizat. Deşi internetul este plin de oferte, care spun că este posibilă creditarea chiar şi a persoanelor trecute de 80 de ani, ar trebui acordată o atenție specială acestor oferte, deoarece, de obicei, sunt doar escrocherii.

Citeste si:  Credite de nevoi personale: cum aplicăm şi care sunt cerințele de acordare?

Cât durează completarea unei cereri de credit online?

De regulă, sunt suficiente 5-10 minute pentru completarea formularului, iar mai apoi 2-3 minute pentru purtarea unei conversații telefonice, dacă aceasta va fi solicitată de către instituția în cauză. Contractului încheiat, atunci când împrumutul este acordat, va fi transmis pe adresa de mail completată de solicitant în cerere.

Care sunt dobânzile unui credit online?

În cazul unui prim împrumut, majoritatea IFN-urilor nu aplică niciun fel de dobândă, astfel că suma restituită va fi aceeași cu suma împrumutată. Condiția de bază este ca returnarea banilor să se facă până la data scadentei. În caz contrar, se vor aplica penalizări zilnice, valorile acestor penalizări fiind unele îndeajuns de mari. Al doilea împrumut, dacă va fi realizat la același IFN, va veni cu dobânzi aproape duble față de cele ale băncilor (16.5%-19.5%).

Pe ce perioadă se acordă şi care este suma ce poate fi obținută?

În ceea ce privește sumele ce pot fi obținute sau perioada de rambursare a banilor, lucrurile stau diferit, de la o instituție la alta. O perioadă medie de returnare este de 45 de zile, în timp ce sumele acordate oscilează între 200 şi 2000 de lei, cu mențiunea că pot fi obținuți şi peste 50.000 de lei, cu o perioadă de returnare mai mare de 3 ani, însă doar de către persoanele care îndeplinesc o serie de noi condiții.

Citeste si:  Credit rapid cu buletinul
Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment