Cât se câștigă cu Adsense în România

Am început să vorbim despre afacerile pe care poți să le faci cu bani puțini și deschiderea unui blog este prima dintre ele. Investițiile sunt minime, rezumându-se la achiziționarea unui domeniu, costurile de găzduire și eventual o temă premium. În reste ai nevoie de inspirație și de articole, multe articole până ce lumea ajunge să te cunoască și google te răsplătește cu poziții bune în rezultatele căutărilor.

Una dintre cele mai simple modalități de monetizare a unui blog constă în afișarea de reclame Google Adsense. Poți cere aprobarea unui cont odată ce ai un conținut al blogului și respecți politica lor (nu uita să îți instalezi și un plugin pentru cookies). Ce îmi place la Adsense – reclamele contextuale, adecvate conținutului blogului tău și căutărilor realizate în google de cititori.

Am folosit Google Adsense mai demult și câștigurile mele s-au rezumat la câțiva euro lunar, pe un blog cu un trafic destul de scăzut. GabrielUrsan, un blogger deschis, căci puțini sunt în România cei care își fac publice veniturile din blog, câștigă undeva la 100 euro lunar, cu un trafic de 1000-2000 unici pe zi, destul de dificil de obținut.

La câteva zeci de mii de cititori câștigul poate ajunge la câteva mii de euro. Cu toate că mulți cititori blochează afișarea reclamelor iată că încă se câștigă pe Adsense în România. Nu uitați că banii trebuie declarați la ANAF.

Citeste si:  Cum Sa Profiti De Retelele De Socializare

Am urmărit câteva bloguri și am impresia că a avut loc o creștere calitativă a reclamelor comparativ cu cele pe care le știam eu de acum câțiva ani, așa că e posibil să încerc din nou să afișez reclame Adsense.

Secretul Adsense constă în poziționarea reclamelor în locul vizibile pe site, fără a îl încărca prea tare. Eu cred că 1-2 unități de reclame sunt suficiente. Una în bara dreaptă și eventual una în text, la început sau sfârșit, pentru o experiență de utilizare cât mai plăcută. Am văzut multe studii, above the fold, ascunse în text, culoarea textului din reclame similare cu site-ul tău. Nu mai căutați, nu există soluții miraculoase. Scrieți pe blog și odată cu cititorii vin și câștigurile.

Voi ce experiențe aveți cu Google Adsense? L-ați folosit pe blog?

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment