Fă-ți un blog – ghid simplu

Am vorbit despre posibilitatea de a face bani din blog, dar ar fi trebuit sa încep simplu – cu un ghid despre cum să-ți faci un blog. Nu am pretenția că am mii de vizitatori, dar am adunat ceva activitate în blogging și am încercat destule variante, astfel încât să cred că îți pot oferi opinii interesante.

Înainte de toate – mai e blogging-ul la modă? Aș putea spune că da, însă nu mai văd aceeași activitate ca acum câțiva ani nici în ceea ce privește numărul de bloguri nou apărute, nici același număr mare de comentatori. Mai multă lume pare că s-a mutat pe rețelele sociale, unde contează ideile scurte, interacțiunea rapidă.

Toți își dau cu părerea pe Facebook, iar unii au ajuns să ducă mai mult o viață în mediul virtual. A mai apărut o nouă modă – vlogging-ul, blogul în care articolele scrise sunt înlocuite de clipuri video. Eu unul am rămas un cititor de bloguri în format clasic.

Asta nu înseamnă că nu mai e loc de bloguri, dacă vrei să ai unul foarte personal, în care să îți arăți viața intimă în public sunt convins că vei avea succes, dar în principiu alege o nișă care te pasionează și scrie pe acea temă, oamenii te vor găsi.

Citeste si:  2 Modalitati dovedite de a castiga bani online: Sfaturi si trucuri dezvaluite

Dacă nu vrei să investești bani, poți porni cu un blog gratis pe blogspot – produsul google sau pe wordpress.com. Ulterior, dacă cheful de scris se menține, sau dacă pur și simplu ai succes, îți vei lua domeniu propriu și găzduire. Nu te teme că e dificil, provideri ca Simplenet te vor ajuta și vor face totul simplu chiar și pentru cei care nu au experiență în IT.

Ia-ți o temă de blog aerisită, nu o umple de lucruri inutile și de reclame – vei scoate bani doar după ce numărul cititorilor tăi va crește.

Trebuie să știi că traficul de pe google nu vine ușor, așa că cel puțin o bună perioadă ar trebui să scrii frecvent. Fă-te cunoscut, interacțiunea cu cititorii de pe alte bloguri aflate pe aceeași nișă ca a ta este esențială.

Acordă o atenție deosebită social media, în special Facebook-ului, care are mare succes în România. Fă o pagină a blogului și publică și acolo articolele tale.

Acordă cititorilor tăi posibilitatea să te urmărească prin email. Ușor demodat, emailul rămâne un mijloc de abonare foarte important pentru a îți atrage și fideliza cititorii.

Esența unui blog rămâne conținutul de calitate, așa că scrie mult, original și cât poți de bine.

Tu ai blog?

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment