Bani din blog

Bani din blog – sintagma magică! Multora le sună ca o soluție simplă de a scăpa de serviciul supus unui program uneori monoton, sau de un șef nesuferit. Reprezintă bloggingul o soluție pentru independența financiară? Pentru mine unul nici pe departe și cel mai probabil pentru marea majoritate a blogerilor la fel.

Dacă vrei să faci bani din blog trebuie să te asiguri în primul rând că îți place să scrii și nu banii reprezintă motivul principal pentru care te aventurezi în mediul online. E de așteptat ca din blog să obții unele venituri suplimentare, suficiente în primul rând susținerii acestui hobby – plata serviciul de găzduire, cumpărarea unei teme pro, etc. În plus poți să te aștepți să primești unele produse pentru recenzii, iar dacă devii destul de cunoscut și activezi pe o nișă cum ar fi aceea a blogurilor de călătorii, unele invitații în excursii mai mult sau mai puțin exotice sunt posibile.

Voi încerca să sistematizez principalele modalități prin care poți să faci bani din blog.

Publicitatea pe blog

Apare doar dacă traficul tău e destul de mare (câteva sute de unici pe zi) sau dacă devii destul de cunoscut pe o nișă anume. Eu zic să vă alegeți din start o nișă pentru blog, un domeniu care vă place și despre care aveți ce scrie. Blogeri generaliști de succes sunt doar câțiva și nici nu mă aștept să mai apară alții. Le ai cu finanțele, machiajul, hainele? Go on, e loc pentru toată lumea și poți fi original pe așa ceva.

Citeste si:  Cum sa castigi bani online

Banii buni din publicitate vin greu, dar vă puteți aștepta să obțineți unele advertoriale și dacă aveți un trafic mai mic. Nu uitați însă – cititorii sunt cei mai importanți, nu prezentați produsul la superlativ doar pentru că ați obținut bani pentru asta!

Promovarea unui produs sau serviciu

Nu mă gândesc neapărat să ții cursuri online sau să vinzi ebook-uri, deși e loc de rezultate bune și aici. Blogul poate fi un mijloc excelent pentru a îți promova produsele sau serviciile. Multă lume caută un maseur – e excelent să îl găsești online și să aflii câte ceva despre el. La fel cu un coafor, un creator de produse handmade, sau cu ceva mai complex cum ar fi un broker pe bursă. Fă-ți un blog, vorbește despre tine, interacționează cu oamenii.

Google Adsense

Sunt reclamele acelea care apar pe multe site-uri și care de multe ori te trimit către produse pe care le-ai căutat pe net (reclame contextuale, care îți identifică comportamentul în google search și îți servesc cam ce te interesează). Ei bine, în România câștigurile pot fi de câțiva cenți pe click. Doar cei norocoși și cu mult trafic pot scoate câteva zeci de euro pe lună, marea majoritate se rezumă la câțiva. Nu merită să pierzi timpul cu Google Adsense dacă nu ai un blog în engleză. Mi-am încărcat și eu inutil blogul cu reclame Adsense cuprins de elanul începătorului. Nu pierdeți timpul așa.

Citeste si:  Cât se câștigă cu Adsense în România

Marketingul afiliat

E foarte simplu – îți faci cont pe Profitshare sau 2parale și promovezi unul din magazinele înscrise în cele două programe de afiliere. Cumpărătorul nu plătește nimic în plus, iar tu vei încasa un procent din vânzările făcute prin intermediul blogului tău (prin linkurile text sau bannere). Aici se pot câștiga bani frumoși, cu atât mai mulți dacă blogul tău are succes pe o nișă.

Orice metodă ai urma nu uita – ai nevoie de trafic. Pentru asta trebuie să scrii bine și să scrii des (cel puțin săptămânal).

Tu ai un blog? Cum obții venituri din el?

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment