Cum să câștigi bani de acasă?

Un subiect foarte atractiv pentru toată lumea – poți să câștigi bani de acasă? Poți să scapi de programul de la serviciu și să îți organizezi timpul cum vrei tu, sau cel puțin este oare posibil să îți suplimentezi veniturile muncind de acasă?

Modalitățile nu sunt extrem de numeroase, vom încerca să le trecem împreună în revistă și să vedem dacă cineva dintre cititori a descoperit și alte soluții.

Contabilitatea de la domiciliu – reprezintă o metodă clasică de câștigat bani de acasă, dar dacă vrei să duci serviciile și mai departe, să depui situații financiare sau să rezolvi documente fiscale pentru clienții tăi deja poate începe alergătura. Ca orice activitate poate aduce rezultate odată ce îți dezvolți portofoliul de clienți. Contabilitatea are și ea specificul său în funcție de activitățile companiei și probabil poți să descoperi o nișă pe care să îți dezvolți portofoliul de clienți. Nu e simplu, dar va fi întotdeauna o soluție prin care să fii propriul tău șef.

Crearea unui magazin online – ai descoperit produse ieftine în China și vrei să le vinzi aici? Un magazin online poate fi soluția. Presupune și acesta costuri inițiale pentru dezvoltarea site-ului și pentru primele stocuri. Dacă nu aduci marfă vandabilă va fi mai greu să rulezi banii. Ia totodată în calcul că orice s-ar vinde bine se poate găsi întotdeauna un competitor cu mai mulți bani, care să importe cantități mai mari și să poată să obțină prețuri mai bune ca tine. Eu cred că în comerțul tradițional nu prea mai există loc pentru nou veniți, mai ales cu putere financiară scăzută.

Citeste si:  Despre câștigurile din bloguri

Dacă reușești însă să creezi o poveste în jurul firmei tale, să vinzi produse dintr-un domeniu care e un hobby al tău, cine știe, poate descoperi o zonă în care poți prospera. Probabil că ai mai mari șanse de reușită cu un magazin în care să vinzi ceva produs de tine, obiecte handmade originale, cosmetice organice, mâncare bio, deși sunt și acestea acoperite de concurență. O prezență bună online și la târgurile de profil îți pot crește notorietatea și vânzările. Dacă te pricepi la fotografie nu te costă nimic să îți încarci creațiile pe site-uri de profil – poate începi să vinzi și vei deveni cunoscut.

Despre banii din bloguri am mai vorbit. Pot veni mai întâi ca un venit suplimentar și ca un full-time job dacă ai succes. Mai puțin prezente în România în blogosferă, ebook-urile scrise de tine pe subiecte mai puțin acoperite, dar la care te pricepi, îți pot aduce bani frumoși. Sunt persoane care câștigă bani în online și din nișe la care nu se pricepeau, dar pe care le-au învățat pe parcurs.

Freelancer – proiectează site-uri, scrie conținut pentru deținătorii de bloguri, crează logo-uri. Nu toate se plătesc extraordinar, dar dacă te faci remarcat pe piața externă poți să câștigi mai mult decât un salariu mediu în România.

Citeste si:  5 Pasi pentru o afacere online ieftina

Dacă ai început să investești și dispui deja de sume mari de bani, află că sunt multe persoane care trăiesc foarte bine din investițiile în acțiuni care plătesc dividende. Tot de un capital mare de pornire ai nevoie și dacă dorești să câștigi din închirierea de locuințe.

Consultanța – ai ajuns atât de bun pe un domeniu încât îi poți ajuta și pe alții să reușească în afaceri? Consultanța va fi întotdeauna o ocupație de succes, mai ales dacă ți-ai capitalizat imaginea și ai o notorietate crescută.
Voi ce alte metode de câștigat bani de acasă știți?

Related Posts

Add Comment