A sti sa iti investesti banii in mod inteligent este un lucru esential in ziua de azi insa joaca in egala masura un rol important in viata de zi cu zi pentru dezvoltarea si conservarea patrimoniului.
Ce capital sa consacri investitiilor ?
Nu ai cum sa investesti banii pe care nu ii ai, acesta este un lucru logic. Este un lucru care nu este valabil pentru persoane precum Bill Gates sau Warren Buffet care dispun de capital nelimitat. Din pacate, pentru noi, oamenii de rand, investitiiile sunt mai greu de facut.
Pregateste un obiectiv. Banii nu aduc fericirea dar o intretin acest dicton este valabil si in ziua de azi. Ai fara indoiala o multime de proiecte pe care ai vrea sa le duci la bun sfarsit intr-un viitor apropiat insa, din pacate, iti lipsesc resursele financiare necesare. Fie vrei sa cumperi o locuinta, o masina, sa calatoresti in jurul lumii sau sa te casatoresti, ai nevoie de multi bani. Toate acestea au un anumit cost si unii chiar ajung sa apeleze la credite pentru a reusi sa isi duca proiectele la bun sfarsit. Insa, in cazul in care ai ceva bani pusi deoparte, nu ar trebui sa lasi acesti bani sa « doarma » ci ar trebui sa ii investesti.
Fa bilantul propriului tau patrimoniu. Inainte de a incepe sa investesti, sa cumperi actiuni sau sa investesti intr-un bun material, trebuie sa faci in prealabil o analiza a situatiei tale financiare si sa iti evaluezi bugetul.
Stabileste un buget. Odata patrimoniul stabilit, ar trebui sa estimezi intrarile si iesirile de bani: salariu, cumparaturi, chirie, benzina, facturi si alte cheltuieli. Un buget lunar este uneori suficient insa in unele cazuri recomandam un buget anual care sa contina toate evenimentele susceptibile de a-ti afecta finantele precuim impozitele, vacantele sau alte taxe.