Dobanda de numai 2% la creditul ipotecar

Se pare ca visul frumos al clientei care reusise sa castige procesul cu BCR s-a terminat prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

O clienta a BCR Targu Mures castigase un proces cu banca, care a fost nevoita sa-i modifice contractul de creditare, prin inlocuirea ratei de dobanda interna a bancii cu EURIBOR. Rezultatul sfida orice logica financiara – doamna in cauza ajunsese sa plateasca o dobanda de numai 2% la creditul ipotecar in euro, imprumutandu-se practic mutl mai ieftin decat statul roman care este absurd.

Departe de mine gandul de a ma transforma intr-un avocat al bancilor, care chiar daca par a practica marje de dobanda acceptabile, suplinesc prin comisioane care conduc la o DAE ridicata.

Totusi, bancile nu au obligat pe nimeni sa se imprumute. E drept, au facilitat accesul, prin lejeritatea in acordare, insa asta nu scuteste pe nimeni de obligatia de a citi atent un contract si de a nu-l semna, daca nu este de acord cu clauzele lui.

Ma intreb – nu este mult mai simplu sa citesti un contract inainte sa-l semnezi, sa intrebi acolo unde nu intelegi, decat sa vii sa critici ulterior?

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment