Cum alegem o banca pentru un credit imobiliar

Intentionezi sa apelezi la un credit imobiliar pentru a cumpara o casa sau un apartament? In functie de situatia ta financiara, nu orice banca este dispusa sa iti ofere un credit imobiliar. Risti ca unele banci sa nu iti accepte dosarul. Cum poti atunci alege banca pentru un credit imobiliar?

Compara diferitele oferte pentru a alege cea mai potrivita banca

Inainte de toate, trebuie sa ii vorbesti unui angajat al bancii despre proiectul tau. Banca ta este cea care te cunoaste cel mai bine, are acces la toate datele tale (situatie profesionala, grad de indatorare, capacitate de rambursare) si, drept urmare, poate stabili daca poate sau nu avea incredere in tine. Daca iti gestionezi in mod eficient finantele atunci banca nu va sta pe ganduri si iti va oferi un credit.

La fel de important este sa mergi si la alte banci pentru a avea mai multe oferte din care sa alegi, pentru a putea compara ofertele de pret. Dupa ce ai mers sa vezi ce ofera concurenta poti reveni la banca ta pentru a-I prezenta cea mai buna oferta primita. Banca va alege sau nu sa se alinieze acestei oferte.

Vei alege banca care iti ofera cea mai buna dobanda sau cele mai bune conditii. Daca alegi o alta banca decat cea la care ai salariul pentru un credit imobiliar, poate ar fi mai bine sa iti muti toate conturile la banca respectiva.

Citeste si:  De ce ar trebui sa alegi un credit rapid? Cateva motive

Acest lucru nu este obligatoriu insa este un lucru apreciat de banca care iti ofera creditul imobiliar. Acest lucru implica unele demersuri suplimentare insa cu siguranta iti va permite sa obtii o oferta interesanta. Drept urmare, nu ar trebui sa eziti atunci cand o alta banca decat cea la care ai un card bancar iti ofera un credit tentant.
Incepe prin a negocia cu consilierul tau bancar dupa care cere mai multe oferte de la mai multe banci.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment