Coronavirus- este sau nu momentul sa investesti la Bursa?

Piata financiara este foarte turmentata. Saptamanile sunt foarte negre, din ce in ce mai negre si bursa aa cazut cu numai putin de 36% intr-o luna in anumite locuri. In acest context, unii se intreaba- oare ar mai trebui sa vanda si sa cumpere, care sunt valorile pe care trebuie sa se bazeze? Cum se pot pozitiona la bursa in acest moment?

Epidemia de coronavirus se pare ca a semanat haosul si panica si pe pietele financiare din lumea intreaga. Cum trebuie deci sa reactionam in fata acestei degringolade?

O situatie inedita care cere prudenta. Trebuie deci sa incercam sa ramanem cat mai prudenti in fata necunoscutului. Avem o vizibilitate foarte mica cu privire la un anumit context si o iesire din criza pare deocamdata nesigura.

Este deci mult prea devreme pentru a sti cum se vor comporta pietele. Putem doar spera ca planul de relansare al BCE sa aiba un efect pozitiv asupra pietelor europene. Acest lucru va permite cu sigiranta ca bursa sa isi revina in fata crizei.

Un sfat ar fi ca cei care au actiuni la Bursa sa nu cedeze in fata panicii si sa vanda titluri care par sa isi piarda din valoare. De asemeena, nu ar trebui sa se cumpere actiuni care par la prima vedere cea mai buna oferta sau sa se lase tentati de oferte care par foare promitatoare la prima vedere.

Citeste si:  Tranzacțiile în margine: restricții majore din vara anului viitor

Iar pentru cei care pot investi, energia si industria agroalimentara par sa fie cea mai buna alegere. De asemenea, este inutil sa te indrepti asupra unor firme care urmeaza sa fie nationalizate.

Deci mai mult ca niciodata, ar fi bine sa supraveghezi societatile ale caror dividende distribuite la actionari sunt securizate si durabile. Si nu ar trebui deci sa iti bulversezi portofoliul de actiuni.

 

 

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment