5 Pasi pentru o afacere online ieftina

Afacerile online sunt de regula cea mai buna optiune atunci cand te gadesti sa incepi o afacere cu mai putin de 100 de dolari, de aceea am structurat in 5 pasi procesul demararii unei afaceri online. Asadar iata care sunt acestia:

  1. Planul

Inainte de a trece la actiune trebuie sa-ti intocmesti un plan de afaceri. Ia o foaie de hartie si trece pe ea obiectivele afacerii, costurile, difictultatile ce ar putea aparea precum si alte elemente cu care te vei confrunta pe viitor si modul in care consideri ca le vei face fata.

  1. Crearea produsului sau serviciului

Pentru ca afacerea sa fie una profitabila va trebui sa vinzi ceva, fie un produs, fie un serviciu. Poate fi vorba de un magazin online unde vei vine obiecte de colectie sa zicem, sau, poate fi vorba de un blog, unde vei vinde reclama sau poate fi vorba de un site complex unde vei vinde atat produse cat si servicii. Stabileste acest lucru de la inceput.

  1. Alege numele site-ului

Numele site-ului sau domeniul, este un aspect foarte important. Numele unui site trebuie sa reflecte specificul continutului sau, sa fie usor de tinut munte si daca se poate, sa fie un cuvant-cheie la mare cautare in nisa in care urmeaza sa activezi. Rezervarea unui domeniu online costa undeva in jur de 10 dolari/an sau 20 de euro pe viata in cazul domeniilor .ro.

  1. Alegerea firmei de hosting
Citeste si:  Modalitati de a face bani pe net in 2022

Dupa alegerea domeniului, urmeaza crearea site-ului si gazduirea acestuia pe un server. Aici intervine firma de hosting. Alegerea hostului se face in functie de spatiul oferit pe server si de aplicatiile alocate, raportate la pret (de regula cativa euro pe luna).

  1. Utilizarea de aplicatii Open Source

Pentru a tine cat mai jos costurile de intretinere este recomandat sa folositi aplicatii “Open Source”, adica aplicatii pe care le puteti downloada gratuit de pe internet (softuri, programe de citit ca Adobe Reader de ex., tutoriale, scripturi si template-uri gratuite), fara a incalca drepturile de autor.

Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment