4 etape pentru a castiga bani pe Instagram

Instagram este o retea sociala foarte buna atunci cand vrei sa iti demarezi activitatea. Reteaua sociala care atrage peste 25 de milione de firme si peste 2 milioane de persoane care puna acolo anunturi are deci atuuri de pret atunci cand vine vorba despre a-ti construi o imagine, o comunitate si de a castiga bani.

Te tenteaza si pe tine? Iata deci care sunt cele cinci etape de care sa tii cont atunci cand vrei sa iti monetizezi contul de Instagram.

Gaseste nisa potrivita. Iata un bun punct de plecare. Alege un subiect care functioneaza, dar mai ales unul care este putin exploatat. In mod ideal, ar trebui sa alegi o subcategorie a unei teme mai mari sau mai importante. In acest fel, poti fi sigur de faptul ca vei tinti un public precis.

De exemplu :

  • in loc sa promovezi fitnessul pentru cei tineri, pozitioneaza –te in jurul varstei de 40 de ani.
  • in loc sa promovezi mancarea bio, mai bine ar fi sa te invarti in jurul micului dejun bio.
  • in loc sa iti fac un cont despre calatorii, mizeaza pe tema, « calatorii eco » sau « calatorii alaturi de animale ».

Ai inteles ideea, nu-i asa? Bineinteles ca trebuie sa fie o tema care te pasioneaza, un subiect pe care il stapanesti si pe care il traiesti in viata de zi cu zi.

Citeste si:  Cum Sa Profiti De Retelele De Socializare

Construieste o comunitate. Roma nu s-a construit intr-o zi. Acest proverb celebru este valabil si in cazul comunitatii de pe Instragram. Ai nevoie de ceva timp si sa fii activ, bineinteles.

Publica deci in mod regulat continut de calitate care sa prezinte teme umane sau personale. Dar acest continut trebuie sa reflecte nisa pe care o alegi. Trebuie deci sa ai tema ta in cap si nu te intinde pe alte domenii.

Foloseste si hashtaguri in legatura cu tema ta si postarile tale si tonalitatea generala a contului tau pentru a atrage cat mai multi utilizatori.

Dar Instagram este si o platforma de schimb. Urmareste deci conturile altor utilizatori, interactioneaza cu alte conturi care au aceleasi pasiuni ca si tine, da like, comenteaza si incearca sa castigi cat mai mult in vizibilitate.

Incearca in acelasi timp si sa creezi legaturi cu cei care te urmaresc. Cultiva o interactiune regulata, raspunde-le la comentarii, cere-le parerea despre continuturi si partajeaza poze cu abonatii tai in news feed sau in story.

Propune produse in afiliere. Instagram este o piata foarte mare si foarte puternica. Pentru a putea colabora deci direct cu marcile, poti propune o afiliere. Adica sa vinzi produsele unei firme pe contul tau in schimbul unor comisioane.

Vinde direct. Dar dupa ce ai construit cea mai frumoasa si cea mai puternica comunitate, poti incerca sa fii pe cont propriu si sa vinzi pe cont propriu. Profita deci de notorietatea ta pentru a –ti vinde produsele si serviciile pe platforma. Bineinteles ca aceste produse trebuie sa fie in legatura cu tema contului tau.

Citeste si:  Metode de monetizare a unui blog
Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment