Despre câștigurile din bloguri

Articolele despre veniturile pasive sunt cele mai citite pe blogul meu de finanțe personale și mă bucur să văd atât interes.

Veniturile pasive sunt acelea  câștigate cu periodicitate, cu puțin, sau chiar fără efort. Câștigurile din bloguri se pot încadra destul de dificil în această categorie, pentru că la început trebuie să muncești susținut pentru a crea o bază de articole ofertantă și pentru popularizarea blogului. În plus în ultimii ani am văzut că marea majoritate preferă Facebook-ul pentru schimbul rapid de idei, pentru informații și comentarii. Să atragi cititori pe un blog devine din punctul meu de vedere un proces extrem de dependent de popularizarea acestuia în social media, ceea ce nu e un lucru atât de simplu.

Recunosc că mă interesează câștigurile din bloguri, inspirat de succesul unora dintre ele, mai ales pe plan extern.

Cum poți să câștigi bani din blog?

  1. Ia-ți un domeniu personal, un blog cu terminația wordpress sau blogspot nu mai inspiră de multă vreme un lucru profesionist și făcut cu pasiune;
  2. Alege o temă aerisită și profesionistă pentru blogul tău;
  3. Nu face din câștigurile de pe blog o obsesie, dacă vor veni te vei putea baza pe ele în parte sau chiar în totalitate;
  4. Fă-ți un blog doar dacă ești pasionat de scris, altfel vei trăi multe frustrări dacă câștigurile nu apar;
  5. Scrie des la lansarea blogului, iar ulterior scrie cu o anumită periodicitate;
  6. Încearcă să scrii articole de peste 300-400 de cuvinte;
  7. Transformă-ți blogul într-o comunitate, răspunde la comentarii, întreabă-i mereu pe cititorii tăi ce îi interesează;
  8. Comentează pe alte bloguri din nișa pe care activezi și tu;
  9. Fă pagini de social media ale blogului și promovează-ți articolele și pe profilul personal.
Citeste si:  Metode de monetizare a unui blog

După mai multe încercări vă pot spune că un blog nu trebuie să fie plin de bannere pentru a produce bani. Sunt suficiente câteva linkuri afiliate și informație de calitate pentru cititori. Bineînțeles că vei fi atras și de reclamele contextuale de la Google Adsense. Vei câștiga cu ele doar dacă blogul tău are cel puțin câteva sute de cititori unici pe zi.

O altă sursă de venituri o reprezintă vânzarea de publicitate și advertoriale pe blog. Vor veni și acestea atunci când devii cunoscut.

Momentan pentru mine blogurile sunt în principal un hobby, câștigurile de aici îmi acoperă în principal găzduirea blogurilor.

Voi câștigați bani din bloguri?

Related Posts

Add Comment