Noutati cu privire la Start-Up Nation

Firmele care au reusit sa se califice pentru finantarea nerambursabila prin intermediul programului Start-Up Nation 2018-2019, care acceseaza credite-punte de la CEC Bank sau de la Banca Transilvania urmeaza sa beneficieze de o noua scadere a comisionului la garantii. Astfel, acesta poate ajunge la 1,53%. Acestea sunt informatiile lansate joi de Fondul Roman de Contragarantare prin intermediul unui comunicat.

Initial, comisionul de garantare pereceput de FRC pentru IMM-uri era de 3,8%, recent scazand la 1,95% insa poate scadea si mai mult, pana la 1,53% daca se acceseaza o contragarantie de la FRC.

FRC vine cu aceasta ocazie cu o multime de informatii noi, activand un instrument deosebit de util pentru antreprenori si face numeroase clarificari de interes pentru toti beneficiarii programului Start Up Nation 2018-2019.

Valoarea noua a comisionului de garantare este de 1,95%, lucru valabil incepand cu data de 25 iulie 2019 in cazul editiei actuale de Start Up Nation si anuntata de catre partenerul FNGCIMM poate fi redusa, suplimentar, pentru acei antreprenori care solicita un credit punte de la CEC Bank sau de la Banca Transilvania. In acest sens se va completa un singur formular, Anexa E mai precis, care este disponibil si in aplicatia pentru finantare bancara.

Prin acest formular FRC intentioneaza sa reduca valoarea comisionului de garantare de la 1,95% la 1,53%. Practic, acest comision poate fi cuprins intre 1,63 si 1,53%, in functie de procesul de contragrantare a garantiei de 60%, respectiv 80%.

Citeste si:  Pretul benzinei, intre costuri, profit si taxe

FRC garanteaza un flux operational rapid si eficient drept urmare a implementarii unor imbunatatiri la infrastructura informatica care asigura eliminarea erorilor umane asociate efectuarii manuale a operatiunilor de analiza si genereaza timpi redusi de procesare a cererilor.

Astfel, in acest moment, o cerere de contragarantare insotita de o documentatie corecta si completa, permite un termen de raspuns de maximum 24 de ore.

Se recomanda folosirea formularului/Anexei E tuturor antreprenorilor, consultantilor acestora, si ofiterilor de credit pentru o buna gestiune a resurselor financiare puse la dispozitie prin program.

Se incurajeaza toate partile interesate sa ceara informatii bancilor partenere si sa solicite acestora sau, direct FRC, detalii si/sau clarificari.

Fondul Roman de Contragarantare S.A. (FRC) reprezinta o institutie financiara specializata, avand corespondenta intr-o serie de practici recunoscute la nivel european.

Activitatea sa este orientata in special spre sustinerea sectorului antreprenorial/IMM din Romania. FRC are drept obiect de activitate secundar acordarea de garantii in numele si contul statului, in cadrul Programului Investeste in tine.

Astfel, societatea are drept parteneri atat fondurile de garantare, cat si institutiile de credit. Garantia si contragarantia FRC este de maxim 80% din creditul, respectiv garantia acordat(a) de institutiile financiar-bancare partenere.

Antreprenorii calificati la finantarea de maxim 200.000 de lei de la stat in cadrul programului Start-Up Nation 2018-2019 pot accesa 10 produse bancare, servicii si facilitati grupate intr-un pachet special creat pentru ei de catre Banca Transilvania, partenera in program, BT Start-Up Nation.

Citeste si:  Sfaturi pentru finantarea locuintei
Citeste pe www.newsin.ro ultimele stiri din afaceri, dar si din alte domenii de interes national.

Related Posts

Add Comment